Ерама уместо полиције закон би могао да уводи шериф: Каубојски град саграђен на врху Златибора 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ерама уместо полиције закон би могао да уводи шериф: Каубојски град саграђен на врху Златибора
Trenutno na sajtu: 284       |       Podeli:
02.11.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина – Ускоро би на једној од најпознатијих српских планина уместо полиције, ред и закон могао да уводи, ни мање ни више него – шериф,

јер захваљујући идеји само једног човека на врху Златибора никли су каубојски град и индијанско насеље.

“Желео сам да направим нешто ново. Сви ми волимо и гледамо каубојске филмове, али ретко имамо прилику да их видимо. Овде је направљена реплика свега што симболизује овај тип насеља, тако да имамо салон, банку, пошту, берберина, али и канцеларију за шерифа и затвор”, рекао је Милија Чумић.

Милија Чумић спаја Србију и Америку

Међутим, Милија ипак није у потпуности одустао од традицје тако да је са друге стране америчког града, саградио српски град са све црквом.

“Свако ко овде дође видеће две културе и два начина живота, како смо то живели ми пре 150 година, а како Американци. На самом улазу ће вас дочекати са једне стране каубој, а са друге Златиборац и иако смо километрима далеко једни од других, све доказује да смо живели слично”, прича Милија и открива како је дошао на ову идеју.

“Седевши у друштву повела се прича о каубојима и упалио ми се кликер да бих могао за све њихове љубитеље направити достојну замену, и тако је настала западна Америка у западној Србији”, рекао је овај угоститељ.

Каубојски градић на Златибору носи назив “Ел пасо сити – Злажтибор Водица”, а линија разграничења јесте река Рио Гранде, само што се са друге обале не налази Мексико већ Србија. На овом несвакидашњем месту може да борави око 100 људи истовремено, а Милија каже да је отварање плнанирано за април следеће године.

ГЗС

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kaubosjki grad zlatibor. el paso serif

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.787.406 посета
Тренутно на сајту: 283 посетилац(a)