Немања иде на лечење у Турску, прикупљен сав новац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Немања иде на лечење у Турску, прикупљен сав новац
Trenutno na sajtu: 777       |       Podeli:
17.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Тест хуманости на најбољи могући начин положен је у Србији. Новац за операцију Немање Божића (16),



али и за додатне анализе и боравак у Турској скупљен је у рекордном року. Мајка Милена, која ће му донирати бубрег, са сином се пакује јер сутра из Београда путују на реномирану клинику у Истанбул, преноси агенција РИНА.


„Нисмо очкивали да ће се новац овако брзо скупити, дирнула нас је велика хуманост. Новац за операцију, 17.500 евра, донирао је човек из Врњачке Бање ком је тај новац остао од операције његовог сина, који је на жалост преминуо. Он и супруга дошли су у Чачак, упознали смо се са њима. Сада вршимо последње припреме, надамо се да ће све протећи у најбољем реду и да неће бити компликација. Та клиника у Турској важи за једну од најбољих у свету, кад је у питању трансплантација бубрега.“, рекла је за РИНУ, Милена Божић из Чачка.


Често се уз име ове мајке везала и реч херој, међутим она сматра да за тако нешто нема потребе, јер је сигурна да би свака мајка за своје дете учинила исто.


„За све мајке задравље детета је на првом месту и ниједна жртва није велика. Сигурна сам да нема те жене која за своје дете не би учинила исто. Само мајке знају о чему причам, јер кад се каже да је та љубав безусловна и безгранична, то заиста јесте тако“, рекла је Милена.


У акцију прикупљања помоћи за Немању покренули су се и многи његови суграђани, а продавајући књиге на градском тргу Канцекларија за младе у сарадњи са Народном библиотеком скупљено је преко 200.000 динара. Пре неколико дана на бедему поред Мораве организована је и хуманитарна акција „Чачак трчи за Немању“, на којој су такође скупљена значајна финансијска средства која су помогла да Немања отпутује на операцију.

Укључење у „Јутро” Прве телевизије:


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


milena bozic bubreg lecenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.069.704 посета
Тренутно на сајту: 778 посетилац(a)