Почеле пријаве за програм за младе таленте компаније Huawei Technologies 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Почеле пријаве за програм за младе таленте компаније Huawei Technologies
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
24.09.2021 | 0 коментар(а)



Студенти техничких факултета и информационих технологија у Србији од данас па до 7. октобра

могу да се пријаве за учешће у програму за младе таленте компаније Хуаwеи "Seeds for the Future". Програм се и ове године одржава онлајн и окупиће најбоље ИТ студенте у Србији. Од 11. до 19. октобра млади таленти ц́е имати прилику да уче о 5Г мрежи и вештачкој интелигенцији, али и да доживе традиционалну и модерну Кину кроз несвакидашње виртуелне туре.
Програм је намењен свим студентима треће и четврте године основних, као и мастер студија. Намењен је онима које интересује ИЦТ индустрија и који добро говоре енглески језик. Када је реч о броју учесника, не постоје ограничења и квоте, важно је једино да студент испуњава прописане критеријуме за апликацију.

Аутор фотографија: Архива HUAWEI   

Овогодишњи програм студентима нуди могуц́ност да стекну незаборавно онлајн искуство на пољу технолошких иновација и међукултуралних размена. Захваљујући најбољим стручњацима и предавачима из целог света, моћи ће да науче нешто више како о компанији HUAWEI, тако и о најновијим технолошким трендовима. Млади таленти ће имати прилике да открију на који начин функционише технолошки екосистем у Кини и шта све данас крије кинеска култура, али и да виртуелно обилазе изложбене дворане, кампусе и продавнице.

У односу на претходне године када је трајао краће, овогодишње полазнике очекује програм у трајању од осам дана. У склопу интерактивних и динамичних учионица, групних дискусија, дебата, округлих столова и различитих формата курсева, студенти ће моћи да размењују знања и искуства са колегама из целог света.

Током програма, млади таленти ће моћи да учествују у почетним и напредним курсевима о најновијим технологијама попут 5Г, цлоуд рачунарства и вештачке интелигенције. Кроз програм ће их водити стручњаци компаније Хуаwеи, професори и научници који ће делити своје знање из најразличитијих области, од сајбер безбедности до авио-индустрије.

У циљу повећања социјалног предузетништва, тимског рада и развијања лидерских способности и осец́аја друштвене одговорности, учесници ће бити део групног пројекта.
На крају обуке, сви студенти који успешно положе завршни испит, од компаније ће добити Хуаwеи сертификат, а за најбоље су припремљене вредне награде у виду лаптопова, сатова и таблета.

Покренут 2008. године, програм "Seeds for the Future" већ дужи низ година одржава се у Кини, у седишту компаније Хуаwеи, а у програму су до сада учестовали студенти са више од 500 универзитета из целог света. У склопу програма студенти су до сада имали прилике да бораве у Шенжену и да упознају технологије које је развила и које примењује водећа ИТ компанија. Сеедс фор тхе футуре је присутан у 130 земаља, а прошле године је окупио више од 3.000 учесника. Скоро једну трећину учесника чине жене.

Основни циљ SEEDs пројекта је да омогуц́и студентима да стекну практично искуство из прве руке у једној од највећих светских технолошких компанија.
Мисија пројекта је развој талената, подстицање размене знања, промоција ИЦТ области и охрабривање студената да постану део дигиталног света.

Сви заинтересовани студенти који испуњавају основне услове могу да аплицирају за учешће у програму. За пријаву су потребни:
- ЦВ
- Просек изнад 7.5
- Троминутни видео или мотивационо писмо које садржи од 400 до 600 речи, а које показује интересовање за ИЦТ индустрију, циљеве, ентузијазам и жељу за учењем
- Заинтересованост за кинеску културу и традицију
- Студенти могу да пошаљу и друге материјале, ако желе, као што су академски чланци и слично

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


huawei program za mlade talente

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.908.693 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)