Нова услуга социјалне заштите у Ужицу – Инклузивни центар за особе са инвалидитетом 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Нова услуга социјалне заштите у Ужицу – Инклузивни центар за особе са инвалидитетом
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
27.07.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице ће највероватније добити још једну редовну услугу у области социјалне

заштите за особе са инвалидитетом. Поред постојећих осам, развијена је кроз пројекат Swiss PRO програма и девета, а реч је о Инклузивном едукативном социо - терапијском центру за пружање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом и децу као и чланове њихових породица на територији Града Ужица.

Како је током завршне конференције пројекта под називом „Заједно за привремену туђу негу за особе са инвалидитетом” истакао Един Башић програмски асистент Swiss PRO програма, вредност целокупног пројекта је 15 хиљада долара, од чега је учешће Града Ужица 1 800 долара.

Програмски асистент Swiss PRO програмa Един Башић, фото: сајт града Ужица

„Управо овај пројекат представља подршку једном партнерском односу између локалне самоуправе и удружења које се бави питањима најрањивијих група. Директни резултати су пружање великог спектра услуга социјалне заштите за најугроженије делове становништва како у самом Ужицу, тако и у целом Златиборском округу. Такође ово је и пример добре праксе за остале локалне самоуправе”, казао је Башић.

Уз захвалност свима који су учествовали у реализацији пројекта, Слободан Грбић члан Градског већа истакао је да је велика част и задовољство сарађивати са Swiss PRO програмом и изразио наду да ће добра сарaдња бити настављена и у наредном периоду.

Члан Градског већа Слободан Грбић, фото: сајт града Ужица

„Ова нова услуга која је кроз пројекат формирана на нивоу града препозната је као јако битна када су наши корисници и чланови њихових породица у питању. Конципирана је тако да сви корисници који проводе време у оквиру простора који смо обезбедили у насељу Турица имају адекватан третман. Поред низа креaтивних радионица и школе животних вештина имају и веома битан медицински третман од стране логопеда и физиотерапеута. Препознали смо њен значај и обезбедили средства у износу од 1,5 милиона динара да реализација услуге буде могућа до краја ове године, а надамо се да ће већ у наредној бити уврштена у редовне услуге социјалне заштите,” истакао је Грбић.

Треба напоменути и да је Град Ужице једна од ретких локaлних самоуправа које тренутно имају чак девет услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом, а према најавама ни ту се неће стати, већ ће се у складу са потребама корисника развијати и нове, наводи се на сајту града Ужица.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice socijalna zastita usluga osi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.836.137 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)