Вредност новчаних донација око 1.800.000 динара 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вредност новчаних донација око 1.800.000 динара
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
25.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У протекла 24 сата, од пристиглих резултата тестова из Завода за јавно здравље Краљево,

два лица потврђено су позитивна на Ковид 19.

Једно лице је из контаката претходно заражених, а друго лице је ново, и читава породица је, према новим инструкцијама, тестирана у раним јутарњим часовима. За још два члана породице потврђен је позитиван резултат. За две особе стигли су негативни резултати, и оне су отпуштене у кућну изолацију.

„Од почетка пандемије укупно 39 лица са територије наше општине заражено је Ковидом 19, нажалост, 4 лица су преминула, а 10 их је излечено. У овом тренутку 25 пацијената се налази на лечењу од овог вируса”, рекао је Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације и председник Општине Горњи Милановац, додавши да је добро што су сва новозаражена лица већ позната. У питању су лица са списка контаката, која се већ налазе у изолацији, осим једног лица, чији ће контакти бити испитани у току дана. Он је такође рекао да су све мере које предузима Влада Републике Србије довољне уколико их се сви придржавамо.

Бројни привредни субјекти укључили су се у акције помоћи грађанству, од када је уведено ванредно стање,  или преко Општине Горњи Милановац или преко Дома здравља и Опште болнице. Ковачевић је прочитао списак компанија које су донирале новац, заштитну опрему или производе за пакете помоћи који су подељени најугроженијим становницима наше општине.

„Једно велико хвала свим нашим привредницима. Поново показујемо оно што смо показали више пута до сада, а то је да синергијом привреде и Општине Горњи Милановац, заједничким ангажманом, увек долазимо до најбољих резултата. Компаније које су помогле су: „Тетрапак”, „Папир принт”, штампарија „РП доо”, компанија „Таково”, РОЦ „Рудник”, „Памин доо”, „Невен комерц”, „Ненел ггрупа”, „Флинт група”, „Панда”, „Мове”, „Печат ХД”, „Типопластика”, „Интерплет градња”, „Максмил”, “С – група”, „Спектар”, „Чековић млин”, „Интерпласт”, „Кумови”, СЗР „Зрнце по зрнце”, млекара „Промлек”, ветеринарска апотека „Ветамедика”, Удружење пчелара „Матица”, „Кобра-рив”, „Фока”, „Ким”, „Бодри”, „Грилл Г”, књижара „Мишковић” и „Ц производња и промет Крем Крем”, саопштио је Ковачевић захваливши се у име свих грађана Општине Горњи Милановац. Ковачевић је рекао да је вредност донација само у новцу око 1.800.000 динара, али да ће тачан износ бити саопштен када ванредно стање буде укинуто, а било је и много донација у роби, попут брашна, сухомеснатих, млечних и других прехрамбених производа.

Што се тиче мера које је донела Влада Републике Србије, у току полицијског часа, једно лице прекршило је меру забране кретања. Оно је приведено код судије за прекршаје и изречена му је новчана казна.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC DEJAN KOVACEVIC DONACIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.778.635 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)