На Башта фесту 25 филмова из 18 земаља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
На Башта фесту 25 филмова из 18 земаља
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
30.06.2017 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Четврти Башта фест, интернационални фестивал кратког играног филма, отворен је синоћ у Бајиној Башти.

У част отварања публика, коју су махом чинили млади, пустила је ка небу многобројне балоне - симболе Башта феста.

Фестивал је започео такмичарским програмом, те је приказано осам наслова из Грчке, Кине, Србије, Данске, Немачке, Мађарске и Словеније, а отворио га је филм "Малеш" редитеља Ивана Бакрача.

Фото: Башта фест

Башта фест је од изузетног значаја за децентрализацију културе, с обзиром на то да је усмерио разнолик филмски, музички, пратећи и едукативни програм на Златиборски округ у ком је Бајина Башта смештена. Највећи успех фестивала јесте чињеница да је током протекле три године постао узбудљива тачка сретања на мапама студената и младих филмских професионалаца из региона, али и читавог света. Природно удруживање ентузијастичног тима око организовања једног оваквог фестивала резултирало је његовом аутентичношћу и искреним гостропримством, а највећи квалитет Башта феста сасвим сигурно је његова неконвенционалност и непосредност у оквиру свих програмских целина.

Фестивал ће трајати до 02. јула. Свечано затварање биће на језеру Перућац, када ће се доделити награде. Башта фест ће затворити филм "Игла испод прага" редитеља Ивана Мариновића – који је црногорски кандидат за Оскара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.237.450 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)