Све мање пацијената са тежим обликом болести Ковид 19 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Све мање пацијената са тежим обликом болести Ковид 19
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
27.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У протекла 24 сата за још два лица са територије наше општине утврђено је да су заражени вирусом Ковид 19.

Из Завода за јавно здравље Краљево пристигли су резултати за 14 тестираних лица, од којих је један позитиван, а у оквиру Дома здравља тестирана је породица претходно зараженог пацијента и утврђен је још један позитиван случај.

Од почетка пандемије на територији Општине Горњи Милановац заражено је укупно 45 лица. Од тог броја, 14 лица је излечено, 4 су преминула, а 27 лица налази се на лечењу. Већини суграђана који су били у самоизолацији данас је истекао период строгог карантина и сада их је 43.

„Што се тиче мера које је Влада Републике Србије донела у циљу спречавања ширења епидемије корона вируса, у току претходна 24 сата, имали смо једно кршење мере забране кретања током полицијског часа. Лице је по скраћеном поступку приведено код судије за прекршаје и изречена му је новчана казна“, рекао је командант Штаба за ванредне ситуације и председник Општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

Влада Републике Србије почела је са ублажавањем мера које су донете на почетку пандемије и у складу са тим од данас је дозвољен рад теретанама, фитнес клубовима, козметичким и фиризерским салонима.

„У прилог томе да нема опуштања, иако живот мора да тече даље и морамо да наставимо са својим радним активностима, инспекцијске службе ће данас у току дана свим привредним субјектима који се баве овом врстом делатности уручити упутства и закључке Владе Републике Србије који се односе на примену превентивних мера у спречавању ширења заразе вирусом Ковид 19, како би били упознати са тим шта је њихова обавеза и како би несметано и безбедно могли да наставе да се баве својом делатношћу”, објаснио је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да постоји могућност да наредни викенд буде последњи када је мера полицијског часа у питању. Он је још једном апеловао на све суграђане да носе лична заштитна средства и примењују меру социјалног дистанцирања како би заштитили себе и друге од могућности заразе овим вирусом.

„Бројеви којима располажемо од јуче указују нам на то да вирус постепено слаби, већина новозаражених има слабије симптоме вируса у односу на почетак пандемије, тако да све више имамо пацијената који се шаљу у колективне смештаје. Надам се да ће се тај тренд наставити и даље, док не будемо имали и последњег излеченог пацијента на територији Горњег Милановца”, рекао је Ковачевић.

Према речима директора Дома здравља др Александра Чивовића, у пријемној амбуланти Дома здравља, јуче у току дана, било је 15 прегледа, одрађено је 8 лабораторија, 7 ртг снимака плућа и узето је 9 брисева.

„Јуче у току дана хоспитализовали смо 4 новопотрђена Ковид пацијента. Они су смештени у Плавој хали у Чачку, тако да уз 4 новоизлечена за које су стигли негативни резултати, додатно се смањио број пацијената и у Општој болници“,  рекао је др Чивовић, додавши да ће још два новопотврђена случаја бити хоспитализована данас у току дана. Он је још једном апеловао на све грађане да и поред постепеног укидања мера Владе Републике Србије и даље буду дисциплиновани и да користе лична заштитна средства, јер ћемо са овим вирусом морати да наставимо да живимо и даље.

Др Предраг Шутић потврдио је да постоји позитиван тренд када је у питању смањен број случајева са тежом клиничком сликом. Он је рекао да је 5 пацијената већ десетак дана без симптома, без повишене температуре, њихове лабораторијске анализе показују да су им налази у оквиру нормалних  вредности, тако да се до 1. маја очекује повећање броја излечених пацијената. У Општој болници од данас ће бити смештено 12 потврђено позитивних случајева заразе Ковидом 19.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC KOVID 19 DEJAN KOVACEVIC PREDRAG SUTIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.300.640 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)