Медвед потпуно уништио девет кошница, а вукови напали овце усред бела дана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Медвед потпуно уништио девет кошница, а вукови напали овце усред бела дана
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
12.10.2021 | 1 коментар(а)



Прибој – Многи мештани су се иселили из планиниских села у околини општине Прибој,
Фото: РИНА

а сада су она по свему судећи добила нове становнике а они ретки житељи имају необичне комшије. Нажалост, са њима не могу попити кафу ни проговорити, већ могу само од њих да страхују. Медведи и вукови све су бројнији у селу Бучје и неретко вредним домаћинама праве велике штете на имањима.

„Током ноћи, док смо спавали медвед је пришао скроз близу кући и потпуно уништио девет кошница. Свакодневно се суочавамо са тешким животним условима на селу и још сада морамо са медведима да се боримо. Страх нас је да ће на ливадама на којима сада пасу овце, за неколико година слободно шетати медведи у вукови. Од 12 кућа, 11 је празно. Већ је неколико пута медвед силазио до кућа, не знамо да ли се ради о истом. Уништио је и засаде шљива у оближем домаћинству“, каже Радојко Јановић мештанин села Бучје за РИНУ.

Ово није први пут да дивље звери посећују планинско село. У потрази за храном, медведи нису једини, житељи кажу да их вукови посећују чак и дању, а неки муку муче и са дивљим свињама. Радојку је недавно вук напао стада оваца и то усред бела дана.

„Кад сам изашаоиспред куће, имао сам шта и да видим - вук јури овце. Било је око један сат поподне. Да се нисам ту затекао, све би их искасапио.Са медведима не знам како да се борим јер су заштићени, али зато се надам да ће нам бар са вуковима помоћи ловачка удружења“, каже он и додаје:

„Ако се не можемо спасити од медведа, нека ловци бар хајке организују, да се вука ратосиљамо. Иначе нас дивљач протера одавде. Не можемо ноћу мирно да спавамо – не знамо дал завија неки човек или шакал“, каже на крају Јановић.

А док се нешто не учини по овом питању, Радојку и његовој супрузи остаје да се прилагоде природи и навикну на прве комшије – медведе, вукове и дивље свиње. Само се плаше да се овај медвед убрзо не врати, а сад још ближе кући, јер су му кошнице и мед из њих очигледно пријали.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


medved bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Pribojac

    Uzese seljacima lovacke puske udarise porez na pistolje pa sve vratismo drzavi. Mesto da makar pucamo uvis mi bjezimo na tavane



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.473.071 посета
    Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)