Обрадовић: Кадри смо да сменимо власт 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Обрадовић: Кадри смо да сменимо власт
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
31.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Оснивачка скупштина будућег Савеза за Србију биће одржана у недељу 2. септембра у Амфитеатру Сава центра у 17 часова

на коме ће бити потписани циљеви и начин функционисања удружења опозиције”, рекао је на данашњој конференцији за медије лидер СП Двери Бошко Обрадовић и додао да ће Савез чинити десет организација оснивача које поред Двери чине  Народна странка, Демократска странка, Здрава Србија, Заједно за Србију, Левица Србије, Покрет за преокрет, Удружени синдикати Србије „Слога”, Покрет Срба са КиМ „Отаџбина” и будућа политичка организација Драгана Ђиласа.

„Савез за Србију неће имати председника, већ председништво које ће чинити представници ових 10 оснивача Савеза за Србију. Поред мене који ћу представљати Двери биће Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Милан Стаматовић, Небојша Зеленовић, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Жељко Веселиновић, Славиша Ристић и Драган Ђилас”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић каже да ће се преседавајући представништва на Савезу за Србију ротирати на сваких месец дана по азбучном реду имена чланова, а да ће први преседавати Жељко Веселиновић, председник Удружења синдиката Србије „Слога”.

Он наглашава да ће све чланице Савеза задржати аутономију у свом деловању, али да ће спроводити све заједничке одлуке које су једногласно донели руководећи органи.

„Оно што је важно и веома битно јесте да чланице не могу сарађивати са владајућом СНС ни на једном нивоу власти”, нагласио је Обрадовић и додао да будућем Савезу могу приступити и друге политичке странке, организације, удружења грађана, синдикати.

„Поред председништва, функционисаће и једно посебно тело које се зове Конференција Савеза за Србију у којој ће сви чланови моћи да нађу своје место, док ће конференција функционисати као консултативни програм Савеза”, истакао је Обрадовић.


Лидер Двери на конференцији је истакао да ће и на покрајинском и локалном нивоу бити формирани савези  који ће функционисати по истом принципу и да су као озбиљни и одговорни људи схватили са коликим проблемима функционише Србија.

„Ми смо на неки начин ставили са стране неке наше идеолошке и политичке разлике и ујединили се око 30 програмских тачака које смо усвојили на нашој програмској платформи и тиме показали једну озбиљну зрелост опозиције и лидера који је чине у овом тренутку у Србији, са жељом да формирамо највећи опозициони блок у последњих 15 година на српској политичкој сцени”, навео је Обрадовић и додао да ће свака организација задржати свој идентитет и програм.

„Ми смо се усмерили ка два циља, а то је да сменимо актуелну власт и да формирамо прелазну владу стручњака орочене на годину дана који би заправо уредили државу Србију, донели кључне системске законе, ослободили медије и припремили прве демократске изборе после пада Александра Вучића са власти”, истакао је Обрадовић.

Он наводи да су многи били скептични према уједињавању опозиције и да свако ко је прочитао њихову платформу која се састоји у 30 тачака могао да се увери да поред разлика стаје велики број важних тема око којих су, како каже, постигли пуну сагласност почевши од доношења закона о испитивању порекла имовине свих политичара и носиоца јавних функција од 1990. до данашњег дана, подршке домаћој привреди и пољопривреди, породичне политике и борбе за повећање наталитета, подршке низу циљних група у друштву које су, како каже, угрожене.

„Међу важним темама Савеза за Србију нашле су се и неке од изузетног значаја за Двери као што су заштита ћирилице, брига о Србима у региону и расејању, стратешка сарадња са Републиком Српском, као и нешто што је ових дана веома актуелно, нешто на чему будући Савез инсистира, а то је спречавање даље распродаје Србије и приватизације и препродаје наших кључних природних и привредних богастава”, изјавио је Обрадовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.435.342 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)