Уз помоћ ресорног министарства град Краљево улаже велика средства у спортску и путну инфраструктуру 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Уз помоћ ресорног министарства град Краљево улаже велика средства у спортску и путну инфраструктуру
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
05.12.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Веома је важно да се улаже у развој инфраструктуре, како на градском, тако и на приградском
Реконструисани Трг српских ратника, Фото: ГЗС

и сеоском подручју. Град Краљево је у последњих неколико година уложио значајна финансијска средства у реконструкцију постојећих улица, али и у асфалтирање нових.

„У самом центру града реконструисан је Трг српских ратника, а вредност ове инвестиције је 36 милиона динара, при чему је 13 милиона динара обезбедило Министарство привреде, преко Европске инвестиционе банке, док су 23 милиона динара средства гарад Краљева. Веома је значајно и улагање у спортску инфраструктуру, јер Краљево је град спорта. Заједно са Министарством привреде обезбеђен је део новца за реконструкцију атлетског стадиона који се налази на самој обали Ибра, а укупна вредност инвестиције износи око 200 милиона динара, где је ресорно министарство обезбедило око 50 милиона динара, а преостали износ средстава обезбедио је град Краљево. Изградња затвореног базена је ушла у програм „Србија 25”, ради се о инвестицији око 846 милиона динара и очекујем да ће држава помоћи да Краљево добије нов модеран фудбалски стадион са осам хиљада места и сјајном расветом, што ће испунити све стандарде за одигравање међународних утакмица”, навео је Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Предраг Терзић, градоначелник Краљева

Значајна финансијска средства уложена су и у школство, спортску салу у Дому ученика средњих школа.

„Вредност инвестиције је преко 53 милиона динара, а новац је обезбедило Минитарство просвете, науке и технолошког развоја. У Рибници се гради нова зграда Основне школе „Свети Сава”, а вредност радова је 391 милион динара, при чему је град Краљево припремио пројектно - техничку документацију, а Канцеларија за управљење јавним улагањима је обезбедила финансијска средства. Такође, завршава се и последња фаза изградње зграде Завода за јавно здравље, вредност је око 130 милиона динара, а као што сви знамо у ово доба панмдемије вируса корона веома је значајно да завршимо ову установу како бисмо нашим лекарима, медицинским сестрама и лаборантима омогућили да се боре за наше здравље у просторијама које су за то адекватне. Канцелариа нам је омогућила да изградимо осам мостова, који су урушени током поплава током 2016. године, вредност овог пројекта је око 110 милиона динара, а накнадно је изграђен још један мост у насељу Рибница”, образложио је Терзић.

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grad Kralevo uz pomoc resornog ministarstva ulaze velika sredstva sportska i putna infrastruktura

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.120.438 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)