Вучић: Од 4. маја се очекује да ће све почети да ради 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Од 4. маја се очекује да ће све почети да ради
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
23.04.2020 | 0 коментар(а)



Поносан сам што Србија није на листи земаља које су добиле финансијску помоћ ЕУ, јер, није реч о помоћи, већ позајмицама,
Од четвртог маја се очекује да ће све почети да ради, Фото: ГЗС



 рекао је председник Србије Александар Вучић на данашњем отварању нове болнице у Војномедицинском центру Карабурма.

 "У том документу пише да се помоћ даје земљама које имају значајне поремећаје у платном билансном систему које Србија нема", рекао је Вучић.

"Имаћемо проблема али мање него други, зашто да узмемо новац који нам не треба".

"Већ смо узели од светске банке по најповољнијим могућим условима, одбили смо око 200 милијарди од ММФ-а и ја сам на то поносан", каже председник и додаје да то значи да наша деца неће враћати те дугове.

"Наш јавни дуг не сме да прође 60 одсто БДП-а. Италија је до пред почетак кризе била на 134, француска 102, то ће сад да иде у небеса, ја желим да сачувам будућност наше деце, то нема везе са ЕУ, али хвала им на помоћи".

"Свакога дана радимо процене и покушаћемо да уђемо у пуцањ и да отворимо нашу привреду", рекао је и додао да се посебно баве хотелијерством и туризмом и да је држава размишља како да помогне туристичким агенцијама.

"Очекујем разговоре у влади о боравку наших грађана у земљи. Спремни смо да платимо да део људи преоријентише свој боравак у иностранству у Србији".

Посебно се осврнуо на рад Ер Србије и напоменуо да су пилоти наше авио-компаније "хероји".

Председник је рекао да је очекивано да све почне да ради од 4. маја.

"Ако све буде у реду, не држите ме за реч, очекујем око 1. маја делимичну обнову авио-саобраћаја, затим међуградског саобраћаја, а иза 4. делимично отварање градског саобраћаја", рекао је и додао да ће то бити рад смањеним капацитетом и да ће грађани тешко моћи да се возе јавним превозом без маски.

"Без маски ћете тешко ући у јавни превоз".

 

ГЗС / Б 92




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic maj korona srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.198.467 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)