Преминуо Епископ ваљевски Милутин 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Преминуо Епископ ваљевски Милутин
Trenutno na sajtu: 625       |       Podeli:
30.03.2020 | 0 коментар(а)



Ваљево – Како Глас западне Србије сазнаје, ноћас у два сата након поноћи преминуо је Епископ ваљевски Милутин.

Он је преминуо у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” у Београду, где је био пребачен због погоршања свог здравственог стања, након што му је потврђен вирус корона.

Епископ Милутин је рођен 10. јануара 1949. године у селу Мијачи код Ваљева. Већ са 14 година отишао је у манастир Каона где бива искушеник, да би се 1963. године и замонашио. У манастиру Каона био је намесник, парох и игуман.

За епископа аустралијско –новозеландског изабран је 1999. године а на том положају је провео три године. Потом, на заседању Светог архијерејског сабора СПЦ бива изабран за епикопа обновљене Епархије ваљевске, где је устоличне у септембру 2006. године у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву.

Подсећања ради, Епархија ваљевска је пре три дана саопштила да је код владике Милутина потврђено присуство вируса корона, као и код још двојице свештенослужитеља  ове Епархије.

Иначе, за Епископа обновљене Ваљевске епархије Владика Милутин, изабран је на Мајском заседању Светог Архијерејског Сабора Православне Цркве, а устоличен је  24/11 септембра 2006. године у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PREMINUO EPISKOP VALJEVSKI MILUTIN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.161.694 посета
Тренутно на сајту: 626 посетилац(a)