Горњи Милановац следеће године учествује на такмичењу „Србија у ритму Европе” 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Горњи Милановац следеће године учествује на такмичењу „Србија у ритму Европе”
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
09.11.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - „Србија у ритму Европе” је музичко такмичење, највеће ове врсте у Србији и има за задатак да представи земље

Европе и децу која певају на матерњим језицима европских земаља. Игор Карадаревић, директор манифестације „Србија у ритму Европе” и Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац потписали су данас Протокол о сарадњи, за следећу годину.

Карадаревић је овом приликом истакао да је на жалост ово једини телевизијски формат за децу који је екранизован, и да би требало да их буде много више на телевизијама са националном фреквенцијом. Сарадњу са општином Горњи Милановац у предходном периоду, оценио је као одличну.
- „Србија у ритму Европе“ и општина Горњи Милановац дали су јачину и ветар у леђа новим, младим нараштајима узраста од 12-20 година. Померили смо старосну границу и тиме ћемо покушати да задржимо омладину која треба да живи у Горњем Милановцу, јер видимо да се из године у годину неке нове лепе ствари дешавају у овом граду. Ми који дођемо са стране то видимо и одушевимо се. Имајући у виду земље које смо до сада представили Холандију, Шведску, Норвешку и друге, председник општине и наш тим, ставили смо на разматрање која ће то следећа европска држава бити а одлука ће бити донета за неколико седмица – нагласио је Игор Карадеревић, директор манифестације „Србија у ритму Европе“.
Овогодишњи победник такмичења је група „Бандидо“ из Чачка, па ће град на Морави биди домаћин овог престижног такмичења 2021. године.
Карадеревић каже да је са градоначелником града Чачка договорено нешто што до сада није виђено у оквиру „Србије у ритму Европе“, а тим поводом недавно је Чачак посетио и шпански амбасадор.
- Прелепо је видети да два суседна града овако добро сарађују и подржавају децу у оваквом телевизијском формату и волео бих да видим још доста комшијских градова на следећем такмичењу – каже Игор Карадаревић и додаје да ће учествовати и представници Сомбора, Новог Сада, Суботице, Ниша, Пирота, Бабушнице и других градова.
- Од великог је значаја радити са децом, на њиховој едукацији, научити их како се понаша на телевизији посебно у формату који има милионски аудиторијум, јер се осим у Србији емитује и у другим земљама Европе –истакао је директор такмичења.
Дејан Ковачевић, председник оптшине Горњи Милановац изразио је велико задовољство што је потписан Протокол о сарадњи са представницима манифестације „Србија у ритму Европе“, за следећу годину.
-Ово је већ традиционална манифестација на којој деца из Горњег Милановца учествују, и презадовољан сам, не само учешћем већ и пласманом наше деце, чиме се још једном доказује да наш град има доста младих талентованих за певање, а посебно је значајно јер је то формат где се пева на језику државе домаћина. До сада наша деца певала су на норвешком, данском, холандском језику и било је прелепо слушати.
Такође, желим да честитам групи „Бандидо“ из Чачка, младим девојкама које су победиле ове године на такмичењу, и да кажем да се радујемо што ћемо учествовати и надметати се следеће године баш у Чачку. Морам да на нагласим да осим деце из Горњег Милановца које сам пратио од самог почетка , чачански представник је имао фантастичан наступ и потврђује оно што је Игор малопре рекао да ће у Чачку бити најбољи спектакл који је до сада овде виђен када је у питању „Србија у ритму Европе“ – закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


muzika takmicenje srbija ritam evropa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.282.271 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)