Фолклорци “ФРА” представљали Србију на фестивалу у Турској 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Фолклорци “ФРА” представљали Србију на фестивалу у Турској
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
05.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Културно уметничко друштво “ФРА” је у августу на фестивалу ”Коџели” у Турској представљало Србију где се нашло још 15 земаља.

КУД-у ФРА ово је шеста манифестација фолклора у овој години ван граница Србије. Два пута у Црној Гори, БиХ, Пољској, Бугарској и сада у Турској. Тако преко целе године у три смене без паузе ФРА представља свој народ, обичаје и културу, наравно свој Чачак и матичну фабрику.

Фото: фејсбук

,,На многим концертима и фестивалима смо учествовали у нашој земљи, а почетком октобра путујемо у Македонију. Потом 26, 27. и 28. октобра у Чачку бићемо домаћини 15 друштава из земље и иностранства на нашој манифестацији фолклора ”Са Овчара и Каблара” који се ове године одржава по десети пут за омладинце. Почетком године одржавамо дечији фестивал и до сада у Чачку су учествовала друштва из 10 земаља и преко 40 културно уметничких друштава из Србије”, рекао је председник и кореограф КУД ФРА Младен Ристановић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.238.347 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)