У Србију стиже још 100.000 руске вакцине "Спутњик Ве" 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
У Србију стиже још 100.000 руске вакцине "Спутњик Ве"
Trenutno na sajtu: 885       |       Podeli:
28.02.2021 | 0 коментар(а)



"Вечерас у Србију стиже нових 100 хиљада руских вакцина Спутњик Ве", најавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.
Фото: ГЗС, илустрација

Он је јутрос разговарао телефоном са руским колегом, министром индустрије и трговине Руске Федерације, Денисовим Мантуровим. Током овог разговора, према речима Поповића, потврђено је да "братска Србија остаје приоритет у испоруци вакцина за Русију". 

 Поповић је истакао да је ова испорука потврда најбољих односа Србије и Русије. "Ово је још један доказ да увек можемо да се ослонимо на нашу руску браћу и да као много пута до сада у нашој историју, Русија никада није оставила Србију на цедилу", рекао је Поповић. 

Он је навео да ће вакцине одмах по пристизању на аеродром Никола Тесла бити транспортоване у Институт Торлак, одакле ће у понедељак бити дистрибуиране у центре за вакцинацију широм Србије. 

Поповић је подсетио да је Србија договорила набавку укупно два милиона вакцина из Русије и да ће целокупна количина вакцине бити испоручена Србији до краја априла.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vakcine srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.972.003 посета
Тренутно на сајту: 885 посетилац(a)