Тодоровић: Бресница ће добити воду, озбиљно радимо на том пројекту 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тодоровић: Бресница ће добити воду, озбиљно радимо на том пројекту
Trenutno na sajtu: 783       |       Podeli:
23.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Изношење проблема грађана Бреснице на протесту је најобичније политиканство,

јер учесници протеста из Бреснице су били на челу тог предузећа 20 година. Нажалост, ништа нису урадили. Ми смо прошле године обезбедили сву документацију, пре свега од републичких јавних предузећа “Србијаводе” и “Путеви Србије” за дозволу и за замену водовода од Мрчајеваца до Бреснице, који је у катастрофалном стању. Само у току ове зиме имали смо на 15 метара, три места пуцање те цеви“, казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић на данашњој конференцији за медије.

,,Изабрали смо извођача, то је наша чачанска фирма која ће заменити тај цевовод. Додатна средства ове године су око седам милиона динара, за растерећење крака код Флекса, да не би оштетили потрошаче у Мрчајевцима и Катрзи. ЈКП “Водовод” је урадио пројекат. Добили смо грађевинску дозволу, све могуће сагласности од републичких органа, што није лако и ушли у јавну набавку, укупно негде око 16.600.000 динара. Прошле године ЈКП “ Водовод” на челу са директором Гавриловићем, предложио је да се мештанима инсталира хидрант и да се на тај начин реши вишедеценијски проблем. Питао сам и тада Гавриловића зашто то нису урадили за 20 година и ко их је спречавао, ја нисам сигурно”, рекао је Тодоровић.

Он наводи да су сада одговорно приступили решавању тог проблема и да ће хидрант у Бресници сигурно бити инсталиран.

,,Већина људи жели да се инсталира хидрант, који ће бити у центру Бреснице под видео надзором и осветљен који ће заменити овај цевовод. Они који не желе, нека носе воду одакле мисле да треба. Ми ћемо у току пролећа ући у другу фазу“, казао је Тодоровић.

 

Нећемо лагати грађане,радимо на спајању мреже за још неколико села

Тодоровић је рекао да висинске зоне, не само Бреснице већ и Трнаве и свих осталих месних заједница ће се стављати у функцију онда када се буде завршила брана “Сврачково”.

,,Ми грађане Бреснице нисмо слагали, били смо неколико пута код њих и рекли им шта ћемо да урадимо. Тачно је да каснимо, али то је зато што смо чекали грађевинску дозволу”, рекао је Тодоровић.

Према његовим речима пројекат се ради системски и средства ће бити обезбеђена из буџета града или Канцеларије за управљање јавним улагањем.

,,После дуго година наставићемо са радовима на мрежи ка Парменцу, Риђагама и Паковраћу, као и на краку према Вранићима, Соколићима, Милићевцима, итд... Спајамо резервоаре и пуштамо воду. Постоје увек људи који су против радова, али на срећу свих корисника и нас то је изузетно мала група”, изјавио је Тодоровић.

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.315 посета
Тренутно на сајту: 784 посетилац(a)