Успони направљени, гориво проблем за ауто-школе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Успони направљени, гориво проблем за ауто-школе
Trenutno na sajtu: 574       |       Podeli:
20.10.2018 | 0 коментар(а)



Велика већина од око 450 ауто-школа у Србији ће до 25. октобра, када истиче рок за отклањање свих недостатака
Прецизнији подаци биће познати после 25. октобра, фото: ГЗС

на полигонима за обуку, успети да испуни све захтеве по Правилнику о раду АШ. Највећи проблем за огроман број ауто-школа, према анкети коју је почетком лета спровела Привредна комора ауто-школа Србије, био је коси успон намењен за обуку возача на полигону (кретање под ручном).

Тада је више од трећине анкетираних школа изјавило да „нема услове или могућност“ да на изгради „успон на полигону“. Ипак, према подацима које су „Новости“ незванично добиле из МУП Србије, сада је ситуација далеко боља и скоро да нема ауто-школе која тај проблем није решила. Сигурно је и да продужења рока неће бити.

,,Није то неко велико улагање. Више је био проблем наћи локацију и како добити потребне дозволе. Поготово на површинама које имају више власника. Успон мора да буде најмање дуг шест метара, са висинском разликом од 50 цм", каже власник једне београдске ауто-школе.

Иако још немају прецизне податке у Привредној комори ауто-школа Србије сматрају да ће и по Србији највећи број ауто-школа решити проблем, мада има назнака да у неким срединама тај проблем не могу да реше из разноразних разлога па се очекује помоћ надлежних структура у тим местима.

,,Прецизније податке имаћемо тек после 25. октобра, јер наши људи увек за све чекају последњи тренутак. До 25. октобра је рок за подношење захтева МУП да прими полигон. Јасно је да ће доношење решења, баш због пријављивања у последњи час, потрајати", каже Младен Рашета из Привредне коморе ауто-школа Србије.


Најбитније је, сматрају у ауто-школама, да не буде никаквог поремећаја у извођењу обуке.

Цене још на клацкалици

Најнижу цену обуке за возаче прописала је Влада Србије још 2. новембра 2012. Тада је одређена цена теоријске обуке од 12.000 динара и цена часа вожње од 1.000 динара (обавезно је 40 часова).

,,Сви кукају због нових цена горива које у укупној цени учествује са једном петином, али се ретко ко усуђује да подигне цену обуке. Сви се надамо да ће гориво престати да поскупљује јер сада од тих 1.000 динара остаје једва 200 динара за инструктора", каже Младен Рашета.

Више цене би смањиле број кандидата па би ефекат повећања, кажу у АШ, био занемарљив.

Према сазнањима „Новости“, само неколико АШ је подигло цену часа практичне обуке на 1.200 динара.

ГЗС / Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


auto skole problem gorivo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.228 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)