Mихајло Веруовић први допливао до часног крста у Пријепољу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Mихајло Веруовић први допливао до часног крста у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 770       |       Podeli:
19.01.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Традиоционално пливање за Богојављенски крст одржано је и у Пријепољу.

У хладном Лиму запливало је 26 пливача, а међу мушкарцима, да заплива се охрабрила и једна дама,a први до циља стигао је двадесетједногодишњи  Михајло Веруовић.

“Моју победу посвећујем сроском народу на Косову и Метохији. Ово није први пут да пчивам за часни крст, а то ћу наставити и даље, јер нема лепшег осећаја кад на овај свет запливате са оталим такмичарима, а знхате да је крајњи циљ свети крст”, изјавио је Михајло Веруовић.

Реку је пре почетка пливања освештао владика Милешевске епархије Атанасије, рекавши да су и стари Хришћани пливали у светој реци Јордан, а да су они који се одлуче да уђу у хладну реку на Богојављење њихови достојни потомци.

“На овај дан Бог нам је јасно отворио небеса, јавио се и наставио да се јавља својим верницима. Отац небески увек је са нама, али на данашњи дан небеса су највише отворена и најближи смо Богу, зато кроз векове на Богојављење му упућујемо своје најскривеније жеље. Сви су радоснији и надам се да ће овај излазак на реку Лим бити повод веће радости, храбрости и већег елана у раду и свему осталом. Честитамо онима који су су одважили да запливају и надам се да ће нас у још већем броју бити следеће године”, рекао је владика Атанасије.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


krst bogojavljenje prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.045.721 посета
Тренутно на сајту: 771 посетилац(a)