Филип из Љубовије са својих 13 година сам је направио видео игрицу уз помоћ туторијала 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Филип из Љубовије са својих 13 година сам је направио видео игрицу уз помоћ туторијала
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
28.02.2021 | 0 коментар(а)



Љубовија – Филип Филиповић (13)из села Узовница код Љубовије попут већине својих вршњака слободно време проводи играјући видео игре.
Иако има само 13 година сам је направио видео игрицу, фото: РИНА, Миле Станчић

Међутим, овај основац је отишао корак даље, није седео скрштених руку јер је желео сам  да направи  своју игрицу и у томе је, након пуних месец  дана, уз помоћ туторијала  успео, пише агенција РИНА.

 „Размишљао сам да ли бих могао и ја нешто слично да урадим и тако сам почео да учим програмирање. Прве скрипте које сам написао биле су, за почетак, веома једноставне, а касније сам почео да ширим своје знање тражећи одговоре преко интернета. Игрица коју сам направио тренутно нема име, то је ФПС игра, односно игра у првом лицу. За развој овог дела игре било ми је потребно око месец дана али за то време сам доста научио и сада, ако бих је креирао испочетка, требало би ми око недељу дана“, каже Филип.

Млади вундеркинг стиже из околине Љубовије, фото: РИНА, Миле Станчић

Овај дечак осим за програмирање, талентован је и за цртање, али  дилеме „шта ће бити кад порасте“  ипак нема јер ће, како каже, ипак бити професионални програмер, а цртањем ће се бавити из хобија. Воли реалистичне цртеже а прво што је нацртао био је вук. И у овом случају користио је помоћ интернета, па је брзо и лако свладао све неопходне технике, али велику подршку пружа му и професор ликовне културе са којим доста вежба.

„За један цртеж потребно ми је од 5 до 6 сати рада, а највише волим да радим обичним оловкама и дрвеним бојицама. Наставника  Бојана Грујића, он ме доста подржава у томе и наравно моји родитељи. Иако имам пуно обавеза, све постижем, јер програмирањем и цртањем се бавим из љубави и то ме опушта“, каже овај дечак из Љубовије.

Осим програмирања заљубљеник је у реалистичне цртеже, фото: РИНА, Миле Станчић

Према речима његових родитеља, Филип је веома одговорно дете,  а кад год има слободног времена користи га како би им помогао око обавеза у домаћинству. Одличан је ђак, са свим петицама и веома успешан на школским такмичењима.

„Постиже добре резултате у школи, из математике је освојио прво место на општинском такмичењу, из физике је освојио треће место на окружном такмичењу и нажалост због епидемије то такмичење није настављено даље“, каже његова мајка Гордана.

Родитељи овог вундеркинда, како би се то данас модерно рекло, надају се да ће његов таленат бити препознат и да ће једног дана имати прилику да живи и ради у свом месту или бар својој држави.

ГЗС/ РИНА

Кад порасте ипак жели да буде програмер, фото: РИНА, Миле Станчић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


igrica vunderking decak ljubovija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.953 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)