Алармантан број оболелих у општини Лучани: Грађани да поштују прописане мере 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Алармантан број оболелих у општини Лучани: Грађани да поштују прописане мере
Trenutno na sajtu: 867       |       Podeli:
23.11.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Штаб за ванредне ситуације заједно са Домом здравља у Лучанима апелује на грађане општине Лучани

да је крајње време да почну да поштују прописане мере заштите од ковид вируса јер се у Лучанима бележи алармантан број оболелих са израженом клиничком сликом респираторних симптома. Зато је неопходно све контакте ставити у изолацију и да се смањи кретање потенционално инфицираних особа, закључује Штаб за ванредне ситуације.
Штаб је на данашњој седници донео и следеће закључке:

У складу са Одлуком Владе Републике Србије од уторка 24.11.2020. до 3.12.2020. године радно време угоститељских објеката - ресторана, кафића, барова, клубова, као и трговниских центара, позоришта, биоскопа, и других установа културе, приређивача посебних и класичних игара на срећу ограничава се они могу радити у периду од 5.00 до 18.00 часова.

Радно време продавница и других малопродајних трговинских објеката, апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава се тако да ти објекти неће радити у периоду од 21 час до 5.00 часова наредног дана.
Обавезују се јавна предузећа „Драгачево путеви“ Гуча и „Комуналац“ Лучани да предузму појачане епидемијске мере и појачано врше дезинфекцију јавних површина и установа.

Обавезује се Општинска управа да обезбеди интензиван рад инспекцијских служби које ће вршити појачану котролу спровођења донетих мера од стране Владе Републике Србије.

Општински штаб подсећа на одговорност послодаваца да се придржавају свих прописан мера везаних за дезинфекцију објеката и ношење заштитних маски, као и да прате здравствено стање запослених и да благовремено реагују у случају појаве симптома или сумљивих контаката, предузму се све мере које су прописане, као и да у складу са могућностима и организацијом рада организију рад од куће својих запослених.

Препоручује се родитељима који имају могућности и упућени су на рад од куће или је један од родитеља незапослен да децу не шаљу у Предшколску установу „Наша радост“ Лучани.

Председник општине и командант Штаба, Миливоје Доловић наводи да је у нашој општини на данашњи дан тренутно регистровано 112 лица заражена вирусом. Десет је са тежом клиничком сликом и смештено је у болницу, док су остали са израженим симптомима које лече у кућним самоизолационим условима. Тринаест лица је излечено.

„Јасно је да је приметан скок броја новозаражених, који је знатно већи него на врхунцу пандемије у првом таласу. Зато, у име локалних и здравствених организација и институција, апелујем на све наше суграђане да престану са окупљањима по било ком основу, затим обавезно носе маске у продавницама, тржним центрима, кафићима, држе физичку дистанцу, јер само тако помажу и себи , друштву и посебно здравственом систему да не буду блокирани и да могу да помогну грађанима који оболе од Цовид 19 на квалитетан начин”, каже Доловић.

„Треба схватити да ово време неће проћи ни за дан ни за два, већ може да се деси да траје и дуже време. Зато, морамо распоредити снаге, бити јако одговорни и смањити социјалне контакте на најнижу могућу меру, уз обавезно коришћење заштитне опреме и посебно уз поштовање мера које је прописао Републички кризни штаб. Све напред наведено морамо сврстати у део свакодневне здравствене културе, док нас ова пошаст не напусти”, истакао је председник Доловић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Apel građanima da poštuju nove propisane mere

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.018.001 посета
Тренутно на сајту: 867 посетилац(a)