Успешан 4. Сабор виолиниста Србије, Николић: Од наредне године и новчане награде 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Успешан 4. Сабор виолиниста Србије, Николић: Од наредне године и новчане награде
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
23.08.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Овогодишњи Сабор виолиниста Србије четврти по реду окупио је велики број посетилаца,



негде око 100.000 прошло је за три саборска дана кроз малу варошицу подно Сувобора.

Фото: ГЗС

„Упркос најављеном лошем времену, имали смо среће да се развeреди баш када су такмичари изашли на бину и све је заиста протекло у сјајној такмичарској атмосфери. Златним словима у историји сабора остаће уписан концерт Зорице Брунцлик и Кемиша, у том моменту било је преко 20.000 људи на једном сеоском стадиону. Мислим да ћемо далеко обогатити садржај за наредну годину, за пети, јубиларни Сабор виолиниста, надам се да ћемо обезбедити средства да доведемо Немању Радуловића, да одржи један концерт , знам да га људи обожавају. Освежићемо и награде за наше учеснике, од наредне године имаћемо и новчане награде , разговарали смо о томе у Саборском одбору, биће то значајне суме новца, јер ти људи живе од тога”, рекао је Гвозден Николић, аутор Сабора виолиниста Србије.

Фото: ГЗС

Гости у студију Пинка поред аутора Сабора били су и Игор Пејовић Златна виолина Сабора виолиниста Србије у категорији сениора и Тина Маријановић Прва виолина Србије у јуниорској категорији.

„Свакако је било фантзастично, на сбаору је било много такмичара, али и много учесника. Раго нам је што смо овојили овако врене награде, оне су нам подстрек и мотивацијаз а даље успехе. Било је треме као и уве, али конкуренција је била озбиљна. Драго ми је што постоји једна оваква манифестација која везује све нас за виолину , али и људе који воле и да слушају, а не само да свирају виолину”, рекао је Пејовић.

„Виолину сам заволела од своје осме године, када сам кренула у музичку школу, прошле године сам освојила Златну, а ове године Прву виолину. Велика је част што сам свирала пред овако бројном публиком”, рекла је Маријановићева.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sabor violina pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.171.245 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)