Одборници усвојили извештај о извршењу буџета 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Одборници усвојили извештај о извршењу буџета
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
30.11.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Одборници Скупштине општине Горњи Милановац, усвојили су на данашњој седници Извештај о извршењу

Одлуке о буџету за период од 1. јануара до 30. септембра.

„Инфраструктурне и капиталне радове смо завршили, али они нису плаћени док контрола не провери све окончане ситуације па тек онда може да се изврши наплата, тако да то није приказано кроз овај извештај. Све ће бити плаћено у законском року, па ће се то видети у годишњем извештају о извршењу буџета. Оно што је једино од инфраструктурних радова у току, то је реконструкција Брда мира, то радимо уз суфинансирање са републичким властима, и надам се да ће до пролећа 2018. године то бити завршено“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

На Скупштини је донета одлука о изради плана детаљне регулације „Црква Брезовица“ у Брезовици.

На предлог Општинског већа, одборници Скупштине општине донели су одлуку о јавним паркиралиштима на територији општине.

Донета је одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018. годину на територији Горњег Милановца. Овом Одлуком прописано је да цене буду исте као и у 2017. години.

Одборници су донели и олуку о давању претходне сагласности за давање у закуп слободног простора Апотеке Горњи Милановац у јавној својини општине, као и измену одлуке о радном времену угоститељских објеката, којом се врши усклађивање са Законом о прекршајима, јер прописане казне морају бити фиксне, а не у распону од-до, као што је то до сада био случај.

Једногласно су усвојене и две тачке дневног реда које се односе на рад Предшколске установе „Сунце“ и то: Решење о прихватању Извештаја о раду Предшколске установе „Сунце“ за радну 2016/2017. годину и Решење о давању сагласности на годишњи план рада Предшколске установе „Сунце“ 2017/2018. годину.

На седници је дата сагласност на план зимског одржавања улица, локалних и некатегорисаних путева на територији Горњег Милановца за сезону 2017/2018. годину, којим је предвиђено да се чисти 22 километра и 620 метара улица првог приоритета, 35 километара и 106 метара улица другог приоритета и 24 километра и 750 метара улица трећег приоритета, као и путеви на територији општине.

Решењима Скупштине општине дата је сагласност на Статут ЈКП „Горњи Милановац“ и сагласност на измене и допуне програма пословања ЈКП „Горњи Милановац“.

Одборници су усвојили и решење којим се даје сагласност на Колективни уговор код послодавца ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, као и решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Арсеније Лома“ Рудник испред Савета родитеља.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.342 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)