Стефановић: Ко ће бити нови премијер, питање за Вучића 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Стефановић: Ко ће бити нови премијер, питање за Вучића
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
19.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Потпредседник владе и функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић, одговарајући на питање новинара

ко ће бити нови председник Владе Србије, рекао је да на то може одговорити само премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић.

Стефановић је то одговорио на питања новинара у Чачку када ће бити познато име новог премијера и да ли постоји могућност да он не буде из СНС.

"Не знам да вам дам одговор на то питање, то ће можи да вам одговори само председник Вучић, што је и његово законско право. Уследиће период консултација и сматрам да ће он бити завршен у првих 15-20 дана јула" нагласио је Стефановић.

Говорећи о замени возачких дозвола, Стефановић је рекао да ће полиција показати сву могућу попустљивост у смислу омогућавања термина.

"Наше полицијске управе раде и суботом и недељом до 20:00 часова у складу са потребама и бројем људи који се пријављују. Омогућавамо да људи што лакше остваре своја права и надам се да ћемо успети тај посао да урадимо у року. Покушаћемо да тамо где не стигнемо да до рока издамо дозволе, издамо потврде. Позивамо све грађане да се на време пријаве", истакао је Стефановић.

Фото: Глас западне Србије

Када је реч о Стратегији полиција у заједници, Стефановић каже да је њена примена у току, додајући да је примљен један број нових полицајаца, који су завршили основну полицијску обуку или Криминалистичку полицијску академију.

"Они су примљени у оне полицијске управе које су имале најмање људи за спровођење овог пројекта, јер он сам значи враћање секторског рада, већом патролном делатношћу. Наравно да је важно да грађани упознају своје полицајце како би учинили да стопа криминалитета буде мања. Није лако, јер је пре 15-20 година број полицајаца био смањен и промењен је начин њиховог деловања, самим тим било их је мање у комуникацији са грађанима и то је доводило до лоших резултата. Мој циљ је да честити, некорумпирани полицајци којих је већина у полицији, буду и мотивисани за рад са људима и да се заинтересују за ситуацију у својој улици у свом насељу и блоку", објаснио је Стефановић.

Стефановић додаје да је почела и набавка нових униформи за полицајце, опрема, као и возила.

Говорећи о ситуацији у чачанској полицији, после прошлогодишњег хапшења саобраћајних полицајаца, као и чињеници да је недовољна попуњеност кадровима, Стефановић је рекао да борба против корупције не може да чека, додајућу да се та борба наставља и у другим градовима.

"Имали смо лошу ситуацију у неколико полицијских управа на северу земље, јер је тамо била попуњеност између 60-70 одсто, што је недовољно и ту смо појачали рад. Имали смо велики мањак полицајаца у Београду, радимо на томе да попуњеност у свим полицијским управама у Србији буде изједначена", закључио је Стефановић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.300.690 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)