Пријепољски пчелари добијају сатне основе 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријепољски пчелари добијају сатне основе
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
12.11.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Чланови Удружења пчелара из Пријепоља, њих око 180, добиће ове јесени сатне основе,

у оквиру пројекта “Набавка сировог воска и израда сатних основа”, суфинансираног са 600 хиљада динара од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а које реализује поменуто удуржење.

Фото: ПП Медиа

Захваљујући средствима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде пријепољски пчелари набавили су висококвалитетни восак, који је након прераде на савременој линији претворен у сатне основе и биће подељен члановима удружења, сразмерно броју кошница које пчелари поседују.

Председник удружења Мирсад Хоџић каже, да се водило рачуна приликом куповине воска, те да он поседује све неопходне анализе које су пре набавке урадили стручњаци Хемијског факултета из Београда.

– Ниско хтели да ризикујемо ништа, купили смо восак који поседује све анализе које су урадили еминентни стручњаци. Резултати које смо добили, показују да се у њему налази 98% пчелињег воска, што потврђује да се ради о квалитетном воску – тврди Хоџић и додаје да ће подела сатних основа пчреларима уследити врло брзо, одмах пошто се заврши са прерадом воска.

За производњу сатних основа мора постојати искуство у бављењу пчеларством и руковању воском и основама, сматра искусни пчелар Радиша Жарковић. Он је апеловао на пчеларе да воде рачуна који восак користе и нагласио да су сатне основе које ће добити направљене од воска врхунског квалитета.

Иначе, Удружење пчелара Пријепоља окупља око 180 чланова који поседују близу 5600 кошница.

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pcelari prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.510.051 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)