Гојковић: Ванредних избора неће бити, враћање војног рока добра идеја 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Гојковић: Ванредних избора неће бити, враћање војног рока добра идеја
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
24.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Ако мене лично питате не очекуме да ће се расписивати ванредни парламентарни избори, рекла је председница Народне скупштине

РС Маја Гојковић приликом данашње посете Чачку.
„Ми крећемо са одржавањем седница у другој половини септембра, а у октобру са јесењим заседању. Очекујемо један садржајан рад у предлозима закона а о изборима нико не прича па чак ни опозиција”, каже Гојковић.

Она сматра да је и враћање војног рока одлична идеја.
„Пажљиво сам саслушала предлог председника Александра Вучића, о коме се размишља и коме ће се након релевантних процена озбиљно разговоара и у народној скупштини РС у наредне две године, јер је то озбиљна тема. Наравно да ћу гласати да се поново врати нека врста војне обавезе за млађе популације у нашој држави. Пошто данас говоримо о родној равноправности па треба видети да ли ће бити укључени и мушкарци и жене. Треба добро размотрити да ли је за војну обуку потребно три месеца или шест. То је идеја која је у читавој Европи веома актуелна. Они који су задржали војни рок гледају да то продуже са три на шест месеци, а они који су га укинули као ми разматрају да га врате. Друге су околности у 21. веку, имамо питање тероризма, миграције и великих природних катастрофа које нам се дешавају”, истакла је Гојковић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.752.810 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)