Лабовић: Српски туризам обара све рекорде, Кинезима смо хит дестинација 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Лабовић: Српски туризам обара све рекорде, Кинезима смо хит дестинација
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
16.02.2019 | 0 коментар(а)



За српски турузам 2018. година је била рекордна, а девизни прилив је износио више од

милијарду и три стотине милиона евра. Србију је током предходне године посетило 3.4 милиона туриста, изјавила је директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић гостујући у Јутарњем програму на Првој тв.

Она је навела да је ово трећа година за редом како се прелази милијарада, што према њеним речима показује да Србија има велики успех када су у питању инострани туристи.

,,Оно што је јако важно је што нам се структура страних гостију доста мења. Тако да укидањем визе за стране држављане од 2017. године дошли смо до тога да су нам пристижу туристи са разних страна”, рекла је Лабовић и додала са последњих година све више туриста из Кине долази у Србију.

,,Оно што је за њих специфично је то да када купују анражман, купе све што је у понуди. Укључе све излете који су у програму, што их чини заиста добрим туристима, јер обиђу пуно тога што им се понуди у самој дестинацији”, истакла је Лабовић.

Она истиче су израелски портали после завршетка Сајма туризма прогласили Србију међу најзначајнијим дестинацијама које треба посетити.

,,Израелци су спрецифични туристи који воле да мењају дестинације на које путују, а у овом тренутку наша предност је то што ми нисмо били довољно препознати као туристичка дестинација. Страни туристи воле да испробају неку дестинацију пре осталих”, казала је директорка ТОС и додала да је Европска туристичка комисија показала Србију као пример да је имала највећи раст долазака Кинеских туриста у читавој Европи.

,,Ми се заиста профилишемо као туристичка дестинација која је препозната. Преко 50 посто иностраних туриста долази у Београд, мада све чешће се одлучују да посете и остатак Србије. Ми се заиста трудимо да кроз наше промотивне кампање да представимо читаву земљу, нарочито кроз студијске посете новинара, организатора путовања који постављају те програме у продају у њиховим земљама. Трудимо се да из проведемо кроз читаву Србију и покажемо им све те друге дестинације које Србија има да понуди”, навела је Лабобић.

Директорка ТОС истиче да се имиџ Србије доста променио у свету, за разлику од пре пар година када су у представљању дестинација туристима доста објашњавало о безбедности и локацији.

,,Нас сада препознају као безбедну дестинацију са невероватним природним лепотама. Наше истраживање је показало да преко 45 процената анкетираних туриста изјаснило се да су због културног и историјског наслеђа дошли у Србију”, рекла је Лабовић.

Велика потражња ваучера

Према њеним речима и ове године се наставља акција са ваучерима.

,,Као и предходних година и ове ће имати 100.000 ваучера, а већ са данашњим датумом има око 25 хиљада пријављених за ваучере у овој години. Прошле године они су буквално били разграбљени, тако да очекујемо исто и ове”, рекла је Лабовић и додала да Туристичка организација Србије жели да скрене пажњу грађанима које су то дестинације где могу да проведу део одмора.

Међународни сајам туризма и мултимедијална соба

Међународни сајам туризма у Београду, 41. по реду, почиње 21. фебруара под слоганом “Лето је ближе него што мислите” и на њему ће бити представљене све значајне туристичке дестинације Србије кроз тематске филмове.

,,Организоваћемо једну мултимедијалну собу у којој ће сви посетиоци моћи да се осете као да су на тим дестинацијама, у једном врло интересантном окружењу, са свим ефектима. Желимо да им скренемо пажњу и дамо им идеју шта би могли да посете, такође и виртуелну брошуру “52 викенда” која се показала јако корисном”, навела је Лабовић и додала да ће нам ове године партнер бити Бугарска.

,,Сајам туризма у Београду се позиционирао као највећи у овом делу Европе и чињеница да ће преко 660 излагача бити и ове године на сајму тј. 45 земаља најбоље говори о његовом значају. Овај сајам је добар између осталог и ради пословних састанака које ће представници наше привреде имати са излагачима из других земаља, уколико већ нису уговорили послове или да направе детаљније послове како ће заједничким снагама привући више туриста”, истакла је Лабовић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.333.514 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)