Крај ловне сезоне 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Крај ловне сезоне
Trenutno na sajtu: 790       |       Podeli:
05.02.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - За ловце календарска година почиње 1. априла, а завршава се 31. марта.

Сезона лова, пак, окончаће се крајем фебруара, након чега ће отпочети припремне активности за почетак нове сезоне у априлу, сазнали смо у  Ловачком удружењу „Војвода Милан Обреновић“ из Горњег Милановца.

Удружење је настало 1991. године када се 5 ловачких удружења са подручја наше општине ујединило, пре свега због лакшег спровођења законских обавеза и контроле територије ловишта. Тих пет ловачких друштава данас функционишу као 5 организационих јединица овог удружења које данас броји око 800 чланова.

Основна законска обавеза ловачких удружења је нега и заштита дивљачи, што подразумева бројне активности.

„У питању су бројање дивљачи, одржавање бројности дивљачи у оптималном броју који је предвиђен дугогодишњим планом газдовања над ловиштем, израда ловно-техничких објеката, зимска прихрана, заштита имовине и лица од стране дивљачи, али и разне друге обавезе које смо дужни да испунимо као корисници ловишта. – рекао нам је Зоран Адамовић, управник ловишта „Таково“ и „Сувобор“.

До краја фебруара, остало је још неколико излазака на терен када је у питању лов на дивље свиње, а сваког викенда, ловци из ловачких друштава наше општине окупљаће се и одлазити у организован лов на лисице и шакале.

У недељу, 9. фебруара, ловачка секција села Горњи Бранетићи организује ловачку забаву, у оквиру које ће се, након окупљања у ловачком дому и организованог лова, одржати и такмичење у гађању глинених голубова. Крај месеца означиће и крај ловне сезоне, када ће се кренути у утврђивање бројности ниске и високе дивљачи и бројне друге активности како би спремно дочекали нову ловну сезону која ће почети средином априла.

ГЗС/ГМ ПРЕСС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KRAJ LOVNE SEZONE LOVACKO UDRZENJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.914 посета
Тренутно на сајту: 791 посетилац(a)