Све лепоте Златибора видеће се из Гондоле 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Све лепоте Златибора видеће се из Гондоле
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
02.06.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Директорка ЈП „Голд Гондола” Бојана Божанић гостујући у Жикиној Шареници најавила је тринаести сеоски вишебој у Јабланици који је почео потпаљивањем

катранице, додајући да су некада људи у овом крају живели од продаје катрана и луча.
„Мислим да је ово једна дивна манифетација и да туристи воле да дођу како би видели старе сеоске дисциплине као што су бацање камена са рамена, скок у вис и даљ, превлачење руку, пузање уз бандеру, стругање дубећом тестером као и клатаром, трка коња, вуча трупаца једнопрегом и двопрегом и главна дисциплина превлачење трупаца воловима. Такмичење почиње сутра”, рекла је Божанић.

Што се тиче златиборске Гондоле, она је у пуном јеку изградње.

„Урађена је почетна и последња станица, а Голд Гондола ће бити у дужини од девет километара. На лето крећемо са стубовима, биће подигнуто 36 до краја године” , навела је Божанић.

Заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић, фото: ГЗС

Заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић навео је да локална самоуправа ради на самом уређењу центра Златибора али и локалитета у окружењу наводећи да ће ове године бити урађено и доста бициклистичких и пешачких стаза.

„Планиран је и парк код хотела Олимп и атлетска стаза као и теретана на отвореном. Поред тога ради се и Културни центар где ће део, билиботека и галерија, бити отворен пре сезоне, а пред јесен и сала за позоришне представе и биоскопске пројекције, где ће се од следеће године одржавати и Фестивал спортског филма”, рекао је Ђурић гостујући у Жикиној Шареници.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.370 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)