Данас најављене блокаде путева због протеста у више од 50 градова у Србији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Данас најављене блокаде путева због протеста у више од 50 градова у Србији
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
04.12.2021 | 1 коментар(а)



Иницијатива „Крени-промени” и покрети окупљени око Еколошког устанка најавили су за данас блокаду путева и мостова
Фото: ГЗС

на десетак локација у Београду, и у више од 50 градова у Србији, преноси Бета.

Како је најављено, у Београду ће окупљање грађана који планирају да буду део пешачке блокаде почети у 13.00 сати код центра Сава у улици Милентија Поповића, а студенти су најавили окупљање у 13.00 сати код тржног центра Ушће.

Блокада аутопута код центра Сава почеће, према најавама из Еколошког устанка, у 14.00 сати, када ће бити блокирани и кружни токови на Аутокоманди, Славији и код општине Нови Београд, као и Панчевачки, Бранков и Пупинов мост, са земунске стране, и Обреновачки пут код Умке и Барича, као и код Макишког поља.

Најављена је у исто време и „ауто блокада” ових путних праваца, приликом које ће учесници возити пет километара на сат - до потпуног заустављања, што ће осим поменутих локација укључити и потез од Бубањ Потока до аеродрома.

Блокаде путева најављене су и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Зрењанину, Јагодини, Новом Пазару и другим градовима.

Блокада ће бити организована и у Шапцу где је на протесту пре седам дана дошло до инцидената када је на људе који су блокирали саобраћај кренуо багер.

Протести се организују са захтевом за ослобађање свих ухапшених на претходним протестима, повлачење Закона о експропријацији и измене Закона о референдуму и народној иницијативи.

Организатори су најавили да ће током блокаде путева бити омогућен пролаз возилима хитних служби, пре свега хитној помоћи и ватрогасцима.

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prostesti najavljeni

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Marica

    Sve je kriv Vučić,da nije pravio puteve sad ne bi imali šta da blokiraju!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.463.886 посета
    Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)