Двери: Власт позвала полицију на седницу Скупштине града Чачка 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Двери: Власт позвала полицију на седницу Скупштине града Чачка
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
12.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Први дан 23. заседања Скупштине града Чачка прекинут је синоћ у касне сате испред поноћи.

Према речима Информативне службе Градске организације Двери у Чачку заседање локалног парламента прекинуто је, како кажу, због изазивања насиља председника скупштине и шефа одборничке групе СНС. Саопштење преносимо у целости:

,,Први дан 23. заседања Скупштине града Чачка прекинут је синоћ у касне сате испред поноћи покушајем изазивања насиља од стране председника скупштине, Игора Трифуновића, и шефа одборничке групе СНС, Александра Максимовића.

Током читавог дана одборници опозиције су били изложени непрестаним вербалним нападима и провокацијама колега из владајуће коалиције. Након више од 12 сати исцрпљујућих дискусија у којима је опозиција имала оштар али и конструктиван став, видевши да не постоји начин да све спроведу онако како желе, председник Скупштине уз помоћ напредњачког шефа одлучује да седницу настави до дубоко у ноћ. Намера је била да без присуства јавности пређу расправу о „Зрачку“ и тиме сакрију све незаконите радње у вези са овом установом. У тренутку када су сви присутни одборници опозиције подигли руке да пријаве повреду пословника, Игор Трифуновић је још једном искористио опробани метод спуштања главе и занемаривања свих пријава. При том је без оправдања изрекао и низ мера опомена одборницима који су наставили да траже реч по пословнику.

Уласком у салу председника одборничке групе Двери, Александра Танасковића, Игор Трифуновић креће са очигледним провокацијама и вређањима, у чему му се придружује и Александар Максимовић. Сценарио и режија са прошлогодишње седнице се понавља, Шојић поново игра своју улогу, сви глумци су на свом месту, Славица Драгутиновић опет спремна да позове хитну помоћ.

Али, овога пута су отишли и корак даље. Режисери су позвали и полицију која у униформи долази на њихов позив.     Ово је први пут у последњих 30 година да се полиција отворено меша у политички живот и упада у скупштинску салу. Свесни да је крај владавине близу, представници чачанске власти више не бирају средства борбе. Шта је следеће?”, речено је у саопштењу.

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.733.045 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)