Прокопали брдо да направе бициклистичку стазу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прокопали брдо да направе бициклистичку стазу
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
14.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - За заљубљенике у авантуру вожња мотором или спуст на скијама кроз утабани снег предстваља уживање,
Млади Ужичани засукали рукаве и направили стазу за најхрабије, фото: РИНА

али вожља бициклом по уским шумовимтим стазама пуним препрека права је адреналинска посластица.

Ужичке низбрдице инспирисале су и два средњошколца, Николу и Луку, да својим рукама направе стазу по њиховој жељи, али не обичну већ за „Downhill" спуст, а оштар камен и коров само су неке од препрека на које су наилазили.

„Од малих ногу смо заволели бициклизам, где смо у једној тури прелазили преко 150 километара, на томе се нисмо зауставили већ смо почели да гледамо по „Youtube", како да дамо себи додатно уживање и у жељи за додатним адреналином кренули смо са „Mounting bike" дисциплином, и мислим да смо направили пун погодак", казао је за агенцију РИНА, Лука Мирковић заљубљеник у планински бициклизам.

Лука Мирковић, један од оснивача „Downhill" бициклизма

Стазу под називом „AMBIS DH Trail" на Вујића брду двојица младих ентузијаста саградили су за девет месеци, сопственим приходима, голим рукама и уз помоћу својих другара из околине.

„Почели смо да је правимо првествено из личних потреба да имамо где да тренирамо и вежбамо за предстојеће трке. Стаза је стрма и дуга 500 метара са две скакаонице, и специфична је по опасним кривинама ("wall ride"-овима), има доста камења и корења што доста отежава вожњу и могућност да склизнете са стазе, и сврстава се у стазу осредње тежине. Успели мо да завршимо све ове године пред саму трку 21. јуна која смо организовали управо на овој локацији", рекао је Лука.

Корона вирус многе је задржао у својим местима и показао лепоте и погодности краја у ком живе, али исто тако и привукла многе симпатизере да заволе овај адреналински спорт.

„Многи наши другари су уз нас почели да се баве бициклизном и своје слободно време не проводе за рачунарима, већ су се активно укључили у бављење овим спортом, али они што им ми саветујемо јесте да стаза није намењена почетницима и да уколико немају искустава у бициклизму, неопходну заштитну опрему и спремности да савладате све препреке не можете проћи ову захтевну стазу", додао је Митровић.

Двојица другара Никола и Лука су за јако кратко време постали заљубљеници у овај спорт и промовишу га као здрав начин живота и препоручују младима и старима да се њиме баве, али само да знају да је планински бициклизам за оне који имају велико срце и жељу за адреналином.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice biciklisticka staza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.931 посета
Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)