Почињу радови на изградњи ограде на Аеродрому „Поникве“ 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Почињу радови на изградњи ограде на Аеродрому „Поникве“
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
23.06.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Из буџета града Ужице планирамо је укупно 50 милиона динара за радове на аеродрому, наводи се на сајту града Ужице.

У наредним данима отпочеће изградња девет километара ограде, која ће коштати више од 16 милиона. Саша Влаисављевић, в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“ заједно са градоначелником Тихомиром Петковићем и сарадницима, обишао је Аеродром Поникве и предао донацију која се односи на опрему неопходну за функционисање и опремање пристанишне зграде.

Директор Влаисављевић је рекао да ће се у наредних десет дана организовати састанак у Београду коме ће присуствовати и представници Директората цивилног ваздухопловства и контроле лета СМАТСА на коме је планирано да се потпише протокол о сарадњи и одређени правци развоја ужичког аеродрома.

„Сагледаћемо шта је све неопходно да се уради тако да ћемо знати што је оно што не може да сам уради град, и да то одрадимо ми из Аеродрома „Никола Тесла“. Пословали смо добро и имали смо четири изузетно успешне финансијске године тако да смо спремни да извршимо улагања у важне инвестиције као што је ова. Наши најбољи инжењери у сфери развоја, технике, инвестиција и безбедности биће на располагању као стручни тим који ће дати правац развоја. Мислимо да је могуће да Аеродром Поникве буде финансијски одржив.“ – рекао је Влаисављевић.

Ужички градоначелник, Тихомир Петковић, изразио је захвалност Влади Републике Србије и Аеродрому Никола Тесла што су значајно помогли Поникве и покренули радове на њему:
„Важне ствари су урађене на аеродрому и свему оном што прати један такав инфраструктурни објекат. Након изградње ограде, ЕПС ће спровести струју, а потом ћемо решавати питање водоснабдевања. Тада ћемо бити спремни за преостале радове, оне на завршетку писте и постављању светлосне сигнализације, али то нећемо моћи сами. Од стручњака са аеродрома Никола Тесла очекујемо једну стручну студију одрживог развоја која ће одговорити на питање у ком правцу треба да се развија Аеродром Поникве.“

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.724.878 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)