Они су тихи хероји у доба корона вируса: Припадници Цивилне заштите већ месецима допремају боце са кисеоником и тако спасавају животе 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Они су тихи хероји у доба корона вируса: Припадници Цивилне заштите већ месецима допремају боце са кисеоником и тако спасавају животе
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
05.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Током епидемије корона вируса најоптерећенија здравствена установа у Моравачком округу



свакако је Општа болница у Чачку у којој су смештени најтежи пацијенти. Већини је како би дисали потребна подршка и боце са кисеоником, а управо њих до болесника допремају припадници Цивилне заштите града Чачка. Они свакодневно улазе уцрвену зону ризикујући своје здравље и зато се са правом уз медицнске раднике, могу назвати тихим херојима у овом тешком времену, преноси агенција РИНА.

„Од почетка епидемије ангажовани смо на допремању боца. Од раног јутра смо под пуном заштитном опремом, једна боца је тешка око 50 килограма и допремају се зависно од потребе неколико пута дневно. У доба епидемије корона вируса сви смо се ставили на располагање пре свега медицинксим радницима који су под великим притиском“, рекао је за РИНУ Томислав Несторовић члан сектора Цивилне заштите.

Међутим, ово није једини задатак који је током епидемије стављен пред ове храбре људе, јер непрекидно врше и дезинфекцију објеката и јавних површина.

"Где год да је потребна наша интервениција брзо реагујемо. Дезинфиковали смо јавне установе Града Чачка, вртиће, Домове здравља и многа друга предузећа. Драго нам је да у овом тешком времену које нас је задесило, са нашим доприносом можемо учинити да се много других суграђана боље и сигурније осећа", рекао је Несторовић.

Припадници цивилне заштите Града Чачка увек су ту и кад се дешавају елементарне непогоде, потрага за несталим особама, помоћ угроженима и зато су заиста вредни сваке похвале.

РИНА/ГЗС

Тихи хероји вируса корона, опширније у емисји Јутро Тв Прва:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pripadnici civilna zastita pandemija virus korona boce kisonik tihi heroji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.858.787 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)