Овчар Бања рај за љубитеље планинарења 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Овчар Бања рај за љубитеље планинарења
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
02.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Да бисте се бавили алпинизмом, није потребно да идете у иностранство јер стене за пењање налазе се у близини, у Овчар Бањи.
Све лепоте алпинизма можете доживети у Овчар Бањи, фото: ГЗС

Инструктор алпинизма из спортског клуба Армадило, Петар Шундерић каже да је ово још увек недовољно откривена оаза за све врсте екстремних спортова.

„Овде се налази близу две стотине пењачких смерова. Око 80 километара пешачких и 40 километара бициклистичких стаза и све то нам даје могућности да се бавимо разним активностима, алпинизам је један од њих”, рекао је Петар.

Али, почетницима саветује опрез јер није свака стена погодна за прве алпинистичке кораке.

„Са онима који се пењу први пут идемо на прилагођене терене, који са собом не носе никакву опасност. Идемо лагано корак, по корак и онда се после прве авантуре сви заљубе у овај спорт и настављају да се усавршавају и иду на захтевније стазе”, прича инструктор Шундерић и додаје да је добра воља најбитнија.

„Сви који имају елана, ентузијазма и довољно храбрсти могу да се упусте у авантуру звану алпинизам. Задовољство кад освојите неки врх не може да се опише речима, већ то морате само да доживите”, истиче овај искусни алпиниста.

Коста Миросавић иако је млад, већ је освојио прву стену у Овчарско – кабларској клисури. Адреналин и лепота алпинизма дају му мотивацију да никад не одустаје.

„У почетку није изгледало нимало лако попети се на стену, али одлучио сам да успем. Сваки дан постављам нове циљеве и нову маршуту и успех је кад пређем и метар више него претходни пут”, рекао је Коста.

Да Бог није штедео кад је делио природне лепоте у овом крају слажу се и бројни туристи који у Овачарско – кабларску клисуру долазе из свих делова Србије, али и из иностранства.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.936.602 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)