За Дан пешачења нова планинарска стаза 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За Дан пешачења нова планинарска стаза
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
13.09.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Дан пешачења, 15. септембар у граду на Ђетињи, биће обележен кружном шетњом

дугом 7,5 километара, која ће кренути од Великог парка до Забучја и назад. Покровитељи акције су град Ужице, Планинарско друштво Рујно и Водичко удружење Капедунум.

„Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика.“ – рекла је Дуња Ђенић, члан Градског већа: „Важно је да овим укажемо на значај кретања у овом времену када људи, нарочито млади, све мање баве физичким активностима. Здравим животом, а пешачење је један од његових најважнијих момената, унапређујемо своје здравље и радне способности.“

Председник и секретар Планинарског друштва Рујно, Дејан Томић и Иван Обућина, рекли су да ће је стаза прилагођена за учеснике свих узраста:

„Крећемо од Великог парка ка Малом Забучју, затим Великим Забучјем до Орловца где је највиши врх 732 метра. Затим се спуштамо до два видиковца од којих је један уређен, видиковац Орловац и он се налази на 724 метра. После видиковаца, кружно ћемо се вратити у град, преко Партизанског споменика до Великог парка. Очекивано време повратка у град је око 15 часова.“ – објаснио је лиценцирани планинарски водич Иван Обућина.

Oсим Планинарског друштва Рујно и Водичког удружења Капедунум, Дан пешачења ће обележити и Планинарски клуб Ера као и Планинарско друштво Златибор.

Планинарски клуб Ера организује акцију пешачења посвећену свим грађанима без обзира на године под називом „Пешачење и планинарење“. У оквиру ове акције ПК Ера организује пешачење на локалитету села Злакусе и Потпеће. Скуп свих заинтересованих је у селу Злакуса, испред Етно парка „Терзића авлија“. Планиран почетак пешачења је ујутру у 9 часова, а пешачиће се стазом дугом 10 км која је лака и прилагођена свим узрастима.

Стаза иде следећом трасом: Брежђе - Јоцово брдо – Вршељак – Марковићи - Дрежничка Градина – Забој – Тешићи - Караџина стена – Шуњеварићи - полазна тачка.

Планинарско друштво Златибор своју акцију организује такође у склопу обележавања 15. септембра, Дана пешачења. Њихова шетња креће у 9 часова са платоа испред Градске куће преко Великог парка, Малог и Великог Забучја до Партизанског споменика. Даље се наставља ка Биоктошу (крст), Дреновцу, Ади и враћа се у Велики парк.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.410 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)