Шљива отворила нова тржишта, добром ценом изненађени и произвођачи 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шљива отворила нова тржишта, добром ценом изненађени и произвођачи
Trenutno na sajtu: 501       |       Podeli:
14.09.2020 | 1 коментар(а)



Чачак - За српску шљиву од ове године отворила су се нова тржишта, Немачка, Словеније, Румунија и Хрватска.

Многи произвођачи у суседним земљама, због различитих тржишних поремећаја, одустали су од производње и запустили своје воћњаке.

„Дошло је и наших пет минута. Откуп шљиве на почетку био је 40 динара, да би сада пар дана при крај бербе цена за стенлеј достигао и 60 динара. Ове године нисмо ни извозили за Русију, пре пар дана су обуставили увоз кајсије, а 30. септембра ће и шљиве”, каже Дарко Топаловић воћар из Миоковаца.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak sljiva srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Кербер Скот

    Нажалост шљиве ће бити све мање и мање јер досадашњом политиком уништено село односно народ. И ово мало рода нема ко да обере и оно што оберу ситни произвођачи не имају где да продају јер су уништени откупни задружни центри где су ситни произвођачи продавали своје производе. Каква будалаштина продавати сировину уместо финални производ пекмез суву шљиву џемове и остале производе од шљиве. Месечно се по околним вукојебинама око Чачка угаси и затвори у просеку пет кућа. Лаку ноћ Србијо. Тренутно си Србијо сан бизнис слинена но ускоро сан међеда.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.427.638 посета
    Тренутно на сајту: 501 посетилац(a)