СНС лидери Златиборског округа: Стаматовић нам наноси огромну штету 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС лидери Златиборског округа: Стаматовић нам наноси огромну штету
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
20.07.2017 | 0 коментар(а)



Ужице – Председници општина Златиборског округа из СНС и градоначелник Ужица Тихомир

Петковић данас су се обратили јавности поводом медијских иступања председника општине Чајетина Милана Стаматовића и његовог сукоба са најодговорнијим функционерима Републике Србије.

„Крајње је време да упозоримо Милана Стаматовића, председника Општине Чајетина да његова медијска иступања и сукоби са најодговорнијим функционерима Републике Србије наносе велику штету грађанима Чајетине, Ужица и свих других општина Златиборског округа. Он својим понашањем константно угрожава интересе овог дела Србије“, казао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

Он је истакао да у медијском рату који све више води сам са собом Стаматовић бескрупулозно злоупотребљава и искоришћава грађане Општине Чајетина али и целог Златиборског округа.

„Представља се као тобоже народни трибун, који је једини спреман да страда у борби за права и интересе свог народа. А права истина је, да је једина његова политичка мисија, пласирање полуистина и неистина искључиво у функцији личне промоције и потпуно нереалне амбиције да себе прогласи регионалним политичким лидером а све са циљем да замаже очи јавности како би бацио у заборав криминал, урбанистички хаос и безвлашће који годинама трају на Златибору. Покушавајући да створи политичку странку жели себи да створи политички имунитет и прикрије све оно што се у последњих петнаестак година дешавало у општини Чајетина“, тврди Петковић.

Он је рекао да је готово деценију и по Милан Стаматовић креатор урбанистичког хаоса на Златибору и поставио питање ко је одобрио спратове и спратове у строгом центру (који изазивају презир свих посетилаца) ако није Стаматовић? Ко је одговоран за грађевинско ругло које можете уочити на сваком кораку ове некад прeлепе планине ако не Стаматовић?

„Ову истину Стаматовић не може сакрити од народа ни свакодневном агресивном медијском кампањом, коју сваке године плаћа са преко 20 милиона динара, али не свог новца, већ новца свих житеља општине Чајетина. У тој кампањи шири се лажна слика о некаквим великим прегнућима и успесима председника Општине Чајетина и о Стаматовићу као српском домаћину на кога треба да се угледају сви председници општина у Србији“казао је први човек Ужица.

Петковић је оптућио Стаматовића да је и поред десетина милиона евра добијених од продаје стотине хектара најатрактивније општинске земље, успео да задужи Чајетину за 750 милиона динара кредита док је како тврди, пет пута веће Ужице, са стотину пута мање атрактивних локација за продају задужено двоструко мање.

На конференцији за медије је такође констатовано да ни један златиборски или српски домаћин не би прво узео кредит у банци, платио опрему 10 милиона евра, ускладиштио је на ливади да рђа, сачекао да крену отплате рата кредита, па тек онда почео да решава имовнско-правне односе и тражи неопходне дозволе за градњу?

„Нема тог домаћина ни на Златибору ни у Србији, јер би таквим понашањем економски уништио и себе и своју породицу. По оној старој : напад је најбоља одбрана, нападима на Владу и потпредседницу Владе у вези дозволе за градњу гондоле, Стаматовић је невешто покушао да прикрије своју неспособност и несхватљиве пропусте“, речено је данас.

О проблему угградње гондоле говорио је и народни посланик из Прибоја Крсто Јањушевић јна јучерашњој седници Народне скупштине коментаришући ситуацију да се општина Чајетина наменски задужила 10 милиона евра на основу само идејног пројекта и да је државни ревизор то потврдио што је лако проверити.

“СНС нема ништа против изградње гондоле у Чајетини али је СНС против уградње у гондолу. Одговор на то како је спроведена процедура за набавку гондоле и остале неправилности у Чајетини сигурно нису имагинарни Нато авиони на Пониквама ни лажни патриотизам”, казао је посланик и додао да није истина да је СНС нудила новац Стаматовићу да пређе у ову партију.

“Тачно је само то да би му радо платили да из СНС изађе да је случајно наш члан”, истакао је Јањушевић.

Високи функционери СНС Златиборског округа позвали су Милана Стаматовића да се врати у реалност, да престане да се бави политиком на приземан и дневно политички начин, да не завађа регион са Владом и шаље лоше поруке у свет. Они су мишљења да само са добрим и партнерским односима са Владом може доћи много више инвестиција и отворити се нових радних места на територији целог Златиборског округа. А и ускоро ће се продати последњи хектари атрактивне земље на Златибору и неко ће требати да помогне, када нестане новца, да се врати 750 милиона динара кредита, политичка оставштина председника Стаматовића.

 „Позивамо Златиборце, који још увек верују, да престану да верују у бајку о Милану Стаматовићу – златиборском Робин Худу. Јер Робин Худ је узимао од богатих и давао сиромашним, а Стаматовић узима буџетски новац од свих грађана Златибора и даје га делу медијских организација за стварање лажне слике о својим успесима и даје га пре свега својим партијским саборцима“, речено је на данашњој конференцији за медије у просторијама ГрО СНС у Ужицу.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.410.694 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)