Све службе у приправности, спремно дочекују зиму и снежне падавине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Све службе у приправности, спремно дочекују зиму и снежне падавине
Trenutno na sajtu: 767       |       Podeli:
06.11.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Комадант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, председавао је

дванаестом седницом Општинског штаба за ванредне ситуације на којој је разматран Извештај о припремљености субјеката система заштите и спасавања општине Горњи Милановац за предстојећу зимску сезону.

„Законска обавеза локалне самоуправе и Штаба за ванредне ситуације јесте да до 15. новембра донесе све акте из своје надлежности када је реч о раду зимске службе. Ми смо потпуно спремни за све снежне падавине ове године. Иако је сада лепо време, очекујемо у другој половини децембра и у јануару снежне падавине и сви субјекти, као и Јавно предузеће за изградњу и Јавно комунално предузеће су припремљени за нову зимску сезону“, рекао је Ковачевић.

Он је навео да не очекује неке проблеме када је реч о раду зимске службе и истакао је да је опремљеност ове службе много боља у односу на претходну годину.



„Јавна предузећа су имала набавку одређених средстава која се могу користити и у зимској служби. Набављене су довољне количине соли, набављена је и ризла за посипање путева у случају да буде великог мраза и мислим да спремно дочекујемо предстојећу зимску сезону“, истакао је Ковачевић.
    
На данашњем заседању пред члановима Штаба за ванредне ситуације били су и предлози за израду Плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама и за израду Плана заштите и спасавања. Ковачевић је том приликом рекао да је општина Горњи Милановац једна од тридесет у Републици Србији која је израдила овакве Планове о процени ризика.

„Наш следећи корак јесте да План процене ризика преточимо у Акциони план по којем ћемо, у случају када се десе нежељене ситуације, радити. То је нешто што је значајно и за чланове Штаба, али и за саму локалну заједницу. Значајно је и то да смо успели да формирамо Први вод спасилачких јединица за заштиту и спасавање на територији општине Горњи Милановац. У рад овог вода је укључено дванаест организација цивилног друштва које ће чинити тај Први вод“, рекао је Ковачевић.



Председник општине посебно је нагласио да је поносан на суграђане, због тога што су се одазвали позиву, да као добровољци учествују у раду ових јединица. Такође је изразио наду да ће се ускоро ове јединице формирати и на сеоском подручју општине Горњи Милановац како би се адекватно и правовремено реаговало у свим ванредним ситуацијама које буду настајале у наредном периоду.

Начелник штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић известио је чланове Штаба да је набављена опрема како за њих тако и за јединице ванредне заштите. Комадант Штаба Дејан Ковачевић истакао је да је локална самоуправа у ту сврху издвојила огромна средства.

„Издвојили смо новац за набавку опреме за Штаб за ванредне ситуације, за поправку свих сирена за узбуњивање, за уградњу новог вода када је у питању брана и акумулација у Бањанима. Негде преко осам милиона динара директних средстава је уложено у то, а на десетине милиона динара у превенцију од разних елементарних непогода, првенствено од поплава“, навео је Ковачевић.
Председник је најавио да ће општина Горњи Милановац и у наредном периоду првенствено превентивно деловати, а наставиће се и са набавком комплетне опреме и за Штаб за ванредне ситуације и за све јединице цивилне заштите које се буду формирале у наредном периоду.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sluzbe pripravnost spremno docekuju zimu opstina GornjiMilanovac Kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.979 посета
Тренутно на сајту: 767 посетилац(a)