Дачић "отплаћује дуг": Актер афере "кофер" постао први оперативац СПС 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дачић "отплаћује дуг": Актер афере "кофер" постао први оперативац СПС
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
06.12.2017 | 0 коментар(а)



Именовање Владана Заграђанина на место председника Извршног одбора Социјалистичке партије Србије

могло би да буде најава његовог постављења и на неку од државних функција, сазнаје “Блиц”.

Заграђанин је на последњој седници Главног одбора СПС одржаној минулог викенда изабран за првог оперативца странке, а та позиција била је упражњена након одласка Дијане Вукомановић.

Фотеља председника Извршног одбора било које странке представља, одмах после лидерске, најважнију позицију у унутарстраначкој структури. Председник ИО практично у својим рукама држи целу странку. Координира регионалном и општинским одборима, спроводи изборе у организацији, распушта одборе ако за то постоји разлог, бави се припремом странке за изборе, спроводи дисциплинске поступке. Овим чином послата је порука и о томе какав статус Заграђанин ужива у СПС.

- Заграђанин је Дачићев кум и ужива његово највеће поверење. Није тајна да су веома блиски. И након периода проведеног у илегали после афере чији је актер био, Дачић му је помогао да се врати. Прича се чак да је све ово његова отплата дуга јер је Заграђанин ћутао током судског поступка - каже извор “Блица” из врха СПС.

Наш саговорник каже и да се очекује да се Заграђанин не задржи само на страначкој функцији.

- Ово је вероватно увод и припрема за неку будућу важну функцију у држави - наводи исти извор.

Све наведено не би било спорно да Заграђанин није био актер једне од, ако не највећих, онда свакако најпознатијих афера после 2000. године - афере “кофер”. Наиме, он је јануара 2006. године ухапшен у стану тадашњег вицегувернера НБС Дејана Симића.

Заграђанин се у Симићевом стану појавио у друштву Ивице Дачића. Полиција је упала 15 минута након што је Дачић напустио стан, а том приликом у стану је пронађен кофер са 100.000 евра, што је и покренуло аферу. Симић и Заграђанин су у међувремену ослобођени оптужби за примање мита, док се Дачић у поступку појавио као сведок. Доказано је да Симић није преузео актен-ташну са 100.000 евра која је унета у његов стан.

Након афере, Заграђанин, некадашњи директор странке, годинама је био у илегали да би га у политички живот вратио управо Дачић, пре две године, најпре тако што је изабран за члана Председништва СПС.

Шаиновић има право, одслужио казну“

Функционерка СПС-а Славица Ђукић Дејановић изјавила је да и људи који су одслужили казне, па и по пресудама Хашког трибунала, попут Николе Шаиновића имају право на достојанствен живот и изражавање своје политичке воље. Она је тако одговорила на питање новинара зашто СПС активира кадрове као што су Заграђанин, те оне који су осуђени за ратне злочине, као што је Шаиновић

Политика СПС-а је државнотворна, а кадрови као што су Владимир Заграђанин и Никола Шаиновић доприносе њеном развоју.

Извор: Блиц, Ивана Мастиловић Јаснић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.522.631 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)