Млади сир из Милешева и храна и лек, Самира оставила посао и почела да се бави козарством 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Млади сир из Милешева и храна и лек, Самира оставила посао и почела да се бави козарством
Trenutno na sajtu: 749       |       Podeli:
03.09.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Самира Фазлић (29) из Милешеве код Пријепоља пре неколико гoдина напустила је посао како би се посветила одгајању деце.
Самира Фазлић, фото: РИНА

Ипак, ова вредна жена није седела скрштених руку и почела је на свом имању да узгаја козе, преноси агенција РИНА.

„На поклон смо добили два јарета, који су постали миљеници читаве породице. Након тога купили смо једну козу и на тај начин почели смо да увећавамо своје стадо. Сада су у нашој штали 32 расе алпина и јарaц. Годишње имамо принове, тако се број брзо увећава. Свакодневно их муземо и дају изуезтно квалитено и здраво млеко“, рекла је Самира за РИНУ.

Иако су у овај посао ушли сасвим случајно, Фазлићи су кренули успешно да га развиајају. Како кажу,продаја јарића иде одлично, као и продаја млека. Оно што остане вредна Самира на домаћи начин прерађује у козји сир, који је врло брзо посато изузетно препознатљив, тако да је својеврсни бренд овог пољопривредног газдинства.

„Од мајке и баке сам научила како се праве квалитени млечни производи и то знање сам применила у пракси. Ови производи су врло корисни за здравље читавог опрганизма, људи то препознају и зато их тако много купују. Најбоље пролази несољени млади сир, али и сурутка која се пије на празан желудац. Наши купци прво су били само житељи Пријепоља, али очигледно да се добар глас далеко чује, тако да имамо купце из свих делова земље, али и из иностранства“, каже за РИНУ, Самира.

Ова Пријепољка се може похвалити да је једна од ретких жена у Србији на коју се води пољoпроврeдно газдинство. Није очекивала да ће управо то бити њен животни позив, али за сада се није покајала.

„Рад на селу јесте тежак, али је далеко бољи осећај кад знате да сте сами свој газда и да све зависи од вашег залагања“, закључила је Самира.

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sir koze Samira Fazlic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.043.474 посета
Тренутно на сајту: 749 посетилац(a)