Србија има центар за обуку паса у нишкој касарни, а ови пси са лакоћом проналазе мине 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Србија има центар за обуку паса у нишкој касарни, а ови пси са лакоћом проналазе мине
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
04.04.2021 | 0 коментар(а)



Ниш - Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је Центар за обуку паса у нишкој касарни "Књаз Михаило" где је присуствовао

приказу оспособљености паса и њихових водича, на којем су приказани елементи обуке паса трагачке службе, паса за проналажење минско-експлозивних средстава и различите вежбе савлађивања препрека.

Стефановић је рекао да ће се наставити улагања у ову јединицу, чији припадници својим знањем, искуством и залагањем дају значајан допринос оперативним способностима Војске Србије.


Фото: МОД

Он је, заједно са замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Николом Дејановићем, обишао ветеринарску амбуланту и смештајне просторе за псе, као и спомен-собу Центра у којој се чувају сведочанства о јединицама које су се на овим просторима бавиле обуком водича паса, узгојем, дресуром и ветеринарском заштитом службених паса.

О раду Центра за обуку паса информисао га је командант мајор Зденко Цвијетић, а у Центру се иначе реализује 13 различитих курсева, међу којима је и најсложенији облик усавршавања - курс за обуку водича паса и дресуру службених паса за специјална дејства намењен за обуку припадника специјалних јединица.

ГЗС/ РИНА

Фото: МОД




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Psi obuka niska kasarna

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.303 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)