Нова скупштинска већина у Пријепољу, да или не? (из сата у сат) 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Нова скупштинска већина у Пријепољу, да или не? (из сата у сат)
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
30.11.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Трећа седница Скупштине општине Пријепоље почела је у 10 сати, а пред одборницима

се нашло 27 тачака дневног реда.

Сам почетак био је турбулентан, па је старту дошло до прекида.

Занимљиво је да је у наставку седнице изгласана тачка о измени Статута, за коју је осим СНС, гласао и део опозиције (СПП, ДПС), док су одборници СДП, која су део владајуће коалиције, остали уздржани.

Тачка која се односила на сет пореских одлука које ће остати на нивоу прошлогодишњих изгласана је једногласно...

Одборници су потом били обавештени о тренутној епидемиолошкој ситуацији у граду на Лиму, као и о решавању зоохигијене, тачније уклањању паса луталица са улица и других јавних површина.

За сада није било дисонантних тонова и жучнијих расправа. Председник СО Изудин Шантић одредио је у 14 часова паузу у трајању од сат времена.

Након паузе, одборници и даље у мирном тону дискутују о плану генералне регулације Пријепоље - Бродарево. Разматран је и извештај о раду ЈКП „Лим” Пријепоље.

Одборник ГГ "За чисто Пријепоље" Оливер Мрдаковић, изразио је захвалност председнику општине Прибој Лазару Рвовићу, на томе што је имао разумевања за проблеме које житељи Пријепоља имају са депоновањем смећа и што је дозволио да се смеће из Пријепоља привремено депоније на територији његове општине.

Међутим, жустра полемика повела се око тачке која се тицала деветомесечног извршења буџета. Одборник Елвин Бањица (СДП) указао је на низ незаконитих одлука које су донете у време власти Драгољуба Зиндовића које су се тицале злоупотребе буџетског новца намењениг за халал сертификате, што је резултирало недавним хапшењима. Он је поздравио одлуку Општинског већа да новац намењен за халал сертификацију преусмери ка помоћи пољопривредницима.

Први човек општине Владимир Бабић, казао је да је несумњиво било злоупотреба у времену прошле власти. Он се осврнуо на „набавку чувене фотеље петобрзинке” за коју је казао да већ сада није у функцији.

„Стали смо на крај бахатом трошењу новца пореских обвезника грађана, што је био случај ранијих година”, апострофирао је Бабић...

Седница је завршена у 18 часова и биће настављена сутра, а ево како је прокоментарисао данашњи локални парламент први човек Пријепоља Владимир Бабић:

„Свиђа ми се у ком смеру иде скупштина, надамо се да ће наставити у том тренду, лепо је кад сви радимо на истом циљу да Пријепољу буде боље. Сви смо усредсређени за боље Пријепоље и драго ми је да љубав према нашем граду надвладава све међустраначке и остале интересе“, казао је Бабић.

Заменик председника општине Есад Хоџић истакао је да стварно има добрих предлога у корист грађана Пријепоља и да је рад препознат и код опозиције, те да је интерес да се подрже пројекти који су битни за све грађане, а на које се чекало дужи низ година.

„Данас није било речи о прекомпоновању, о формиеању неке нове власти", закључио је Хоџић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje skupstina vlast promene

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.903.875 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)