Због проблема са стубовима за струју, страдају кућни апарати 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Због проблема са стубовима за струју, страдају кућни апарати
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
15.08.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Мештани села Доња Трнава и Шуме крај Тополе годинама муку муче са струјом, јер се жице често уплету, због чега долази до кварова на кућним апаратима.
Фото: ГЗС/Горан Марјановић

Кроз шуму на Црвеном брду, у дужини 300-400 метара пролази нисконапоска мрежа, која струјом снабдева око 10 домаћинстава.

Горан Марјановић из Доње Трнаве, једини има трофазни прикључак, па први и осети кад ветар замрси жице. Додаје да се то дешава готово свакодневно.

"И од најмањег поветарца замрсе се жице тада је струја прејака или преслаба, а онда страдају кућни апарати. Неки су више пута прегорели", прича Маријановић.

Он истиче да су жице у делу шуме на око два метра од земље и да су уплетене у високо растиње које се у том делу налази.

"Из Електродистрибуције, на сваки мој позив пошаљу екипу која дође одсече дрво које смета и тако до следеће прилике. Једном приликом је пала дрвена бандера које су старе око 40 година. Радници су дошли подигли је свезали за орах који је такође био у фази труљења, преко ноћи се орах претурио, а са њим и бандера, онда су морали да поставе бетонску за коју су свезали дрвену", рекао је Марјановић.

Наводи да ћр са доласком зиме проблем бити још већи, а да је он немоћан.

"Директно сам се обрадио Електродистрибуцији. Био сам на разговору са инжињером и рекао ми је да зна за овај проблем, али да не могу да га реше, јер како каже нисмо у програму приоритета. Немају ни бандере ни кабал, а на моје питање шта да радим, јер чекати зиму у оваквим условима је сулудо, он ми је одговорио да се на хладноћи жице затегну па неће бити проблема", нагласио је Маријановић.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.724 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)