Од 4. маја отварају се кафићи, 8. маја тржни центри 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од 4. маја отварају се кафићи, 8. маја тржни центри
Trenutno na sajtu: 549       |       Podeli:
28.04.2020 | 0 коментар(а)



Од 4. маја почињу у Србији да раде кафићи и ресторани, од 8. маја тржни центри и градски превоз,

а од 11. маја вртићи и продужени боравци у школама, саопштено је данас на конференцији за медије Кризног штаба.

Епдиемиолог Бранислав Тиодоровић истакао је да од данас паркови и шеталишта могу бити отворени, а они који се у њима налазе морају бити на одговарајућем растојању и придржавати се свих препорука превенције обољења.

„Од данас се тренинзи на отвореном дозвољавају са коришћењем свих препорука, што подразумева све спортове на отвореном и тренинге“, објаснио је Тиодоровић.

Додао је да се од 4. маја омогућава градски превоз у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу, са тим да се не укључује климатизација у аутобусима. Од 4. маја железнички и друмски међуградски саобраћај могу да се одвијају уз стриктно придржавање мера заштите.

Истог дана, како је навео, могу да почне са радом ресторани и кафићи, а 8. маја и тржни центри.

„Од 11. маја, због потреба да привреда крене да ради, почеће да раде вртићи и продужени боравак у школама за родитеље који морају да раде и немају коме да оставе децу на чување. Било би добро да послодавци разумеју потребе и да неко од два родитеља остане са дететом. Не морају сви вртићи да раде и сва деца да дођу. Сад је процена да ће се отворити око трећина вртића“, објаснио је Тиодоровић.

Епидемиолог је рекао и да од 18. маја креће авиопревоз према препорукама свих светских и здравствених организација.

Он је, међутим, нагласио да се мере врло брзо могу вратити на старо уколико се сви не буду понашали у складу са препорукама, а као пример непоштовања, додао је, могао се видети већ данас на улицама.

 

ГЗС/Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kafici restorani pocinju sa radom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.188.843 посета
Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)