Филмови под звездама, осми Башта фест 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Филмови под звездама, осми Башта фест
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
03.06.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Осми Башта Фест публика ће моћи да прати OFFLINE под звездама од 1. до 4. јула.

С обзиром да су овогодишња издања спајана са пријављеним филмовима од прошле године, укупно је било око 1.200 филмова и веома тежак задатак селекторке Маје Шуше.

Изабрано је 30 кратких играних филмова из 21 земље, који чине узбудљив и разноврстан такмичарски програм! У четири дана публика ће имати прилику да види филмове из 21 земље: Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, БиХ, Аустрије, Француске, Кине, Јужне Кореје, Данске, Финске, Ирана, Канаде, Египта, Немачке, Белгије, Литваније, Шпаније, Швајцарске, Холандије, Турске, а оно на шта су организатору посебно поносни је да међу њима имамо девет жена редитељки, шест домаћих и седам филмова из региона.

Филмови ће се надметати за награде главног жирија: најбољи филм „Златна имагинација“, најбоља мушку и женску улогу „Златна интерпретација“, као и две специјалне награде. Осим тога ту су и награде за најбољи филм Жирија младих, као и регионална награда за најбољу камеру „Златна визуализација“ у сарадњи са ренталом Цинепланет коју додељује појединачни струковни жири.

„Од веома успешних фестивалских хитова, Канског победника, па до студентских радова, избор филмова за Башта Фест никада није зависио од тога која је њихова дотадашња фестивалска каријера. Важно је да публици у Бајиној Башти донесемо квалитетан, узбудљив програм, који отвара и преиспитује неке нове теме. Млади аутори се углавном баве питањем одрастања, преиспитивањем себе у односу на свет, првим заљубљивањима, сексуалним искуствима и преиспитивањима, откривањем свог места под сунцем. Трудимо се да забавимо, испровоцирамо и засмејемо публику и чини ми се да она одлично реагује, посебно што из године у годину број људи који посети фестивал расте. Негујемо младе ауторе и желимо да скренемо пажњу на форму кратког филма, која има своја правила и један потпуно другачији оквир од онога што смо иначе навикли да гледамо. Додељујемо глумачке награде, што је реткост за кратки филм и стварно се трудимо да свим младим филмским ствараоцима дамо ветар у леђа.“, додала је наша уметничка директорка и селекторка Маја Шуша, која је и један од оснивача фестивала.

Фестивал ће, након доделе награда, традиционално затворити домаће дебитантско остварење, овога пута то је као што смо најавили филм Немање Ћеранића „Лихвар“.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


basta fest osmi filmovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.449.025 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)