Човек о коме је писао Гардијан, ускоро на Би-Би-Сију али пре тога у Прањанима ! 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Човек о коме је писао Гардијан, ускоро на Би-Би-Сију али пре тога у Прањанима !
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
05.07.2019 | 0 коментар(а)



Бранко Ристић је човек који је са виолином у рукама уз помоћ енглескиње Фејт професорке етномузикологије освојио свет.



Данас заједно предају ромску музику на СОАС универзитету у Лондону а у међувремену овај даровити виолиниста из села Грабовица код Ваљева остављао је без текста публику на неколико континената.
- Имамо много планова, за сада нас посао вуче у свет. Већ почетком године ћемо гостовати на Би-Би-Сију, а чекају нас фестивали у Аустралији и Канади. Жеља нам је да више свирамо у Србији јер обожавам те људе и блискост коју чувате – каже Бранкова сада већ супруга Фејт са којом се у међувремену венчао и где је кренула романса вредна сваког романа.
,,Моје је срце виолина, Србија мајка коју не могу и нећу никада заборавити и редовно сањам моју Грабовицу. Веома сам срећан што долазим у Прањане, и ту остајем три дана. Излазим на позорницу не да се борим за награду већ за славу иструмента који ми је променио живот“, каже Ристић.

Вежбање за премијеру нове композиције на СОАС универзитету у Лондону

Бранко и Фејт вансерисјки тандем

Ромском музиком кренули су да освајају свет. Уз Бранка је и Фејт бацила ноте и препустила се емоцији коју њен драги стално у налету компонуј, а ББЦ 3 је о њему писао да је виолиниста на којег би и Паганини био поносан. Уследила је сарадња с позоришним режисером Томом Морисом, али и Николасом Хопером, који је компоновао музику за један од наставака филма о Харију Потеру. И чувени Кустурица је за њих двоје рекао да су његов омиљени нови ансамбл на Балкану.
О пару о којем је писао и „Гардијан“ снима се и документарни филм.

У Прањанима где ће бити одржан Сабор виолиниста Србије 16, 17. и 18. avgusta ове године спрема се дочек за овог врсног мајстора, а поред наступа на великој позорници Бранко ће одржати и получасовни соло наступ.

ГЗС(АЛО)

Погледајте како изгледа Бранково опуштање у студију




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


branko ristic violinista london pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.464 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)