У чачанској болници хоспитализован 191 пацијент, битку са короном изгубиле две особе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У чачанској болници хоспитализован 191 пацијент, битку са короном изгубиле две особе
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
30.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На свим одељењима Опште болнице у Чачку која су претворена у ковид систем тренутно je
Општа болница у чачку, Фото: ГЗС

хоспитализован 191 , од којих од којих је 4 са тешком клиничком сликом на респираторима.
У протекла 24 примљено је 12 и отпуштено 13 пацијената. У претходном дану обављено је 173 прегледа, од којих је 98 првих прегледа.

 

„Можемо рећи да је епидемиолошка ситуација у Моравичком округу стабилнија, али и даље губимо наше најдраже и најмилије. Сви смо потенцијални болесници, корона не бира. Данас ми је посебно тешко због губитка др Благојевића, који је од старта био у првој борбеној линији. Др Благојевић је био добар момак и одличан колега и треба да схватимо да смо захваљујући овом човеку добили изузетну подршку и помоћ.Он је организовао почетни рад у Плавој хали,и тај први момент је др Благојевић маестрално одрадио. Иначе, могу рећи да је слава Свети Никола био ризичан моменат, показало се да су људи били дисиплиновани, и видимо да вирус губи свој потенцијал. Наравно, нама остаје и дочек Нове године где морамо бити паметни и да пуним плућима у јануару завршавамо са овом опаком болешћу", рекао је др Михајло Луковић, руководилац Радног тима за праћење вируса корона.

Саучешће породици Благојевић изразио је и градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

„Реч је о дивном младом човеку који је од првог тренутка од марта месеца био у ковид систему, а пре неких месец и по дана оберучке прихватио и руковођење привременом ковид болницом у Плавој хали у Атеници. Заиста имао сам срећу и привилегију да га познајем и ово је велики губитак за породицу, супругу, родитеље и децу. А на нама је да чувамо лик и дело, људскост и хуманост и наравно и стручност која је била изузетна. Ето, пре само неколико дана наш Благоје дописивао се са мном из болнице Драгиша Мишовић, скоро сат времена са задњом поруком да се ускоро поново видимо у Плавој хали. На жалост, ова неман од болести то није дозволила. Нећемо дозволити као град, да ова велика жртва коју је он приложио на олтар хумансти, остане заборављена", рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Korona presek Moravicki okrug opada broj zarazenih spidemija jenava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.244 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)