Град Ужице поуздан партнер у спровођењу инфраструктурних пројеката 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Град Ужице поуздан партнер у спровођењу инфраструктурних пројеката
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
24.11.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице препознат је као поуздан партнер у реализацији инфраструктурних пројеката

од стране донатора из Европске уније, истакао је виши астистент програма „ЕУ ПРО плус” Слободан Дерикоњић на Почетној конференцији пројекта „Усpостављање услова за квалитетно и приступачно предшколско образовање у руралном подручју села Каран”.

Према његовим речима од укупно 33 пројекта који се реализују град Ужице једина је локална самоуправа у којој се реализују два и то су адаптација простора за потребе вртића у селу Каран и реконструкција АТД-а, наводи се на сајту града Ужица.

Виши астистент програма „ЕУ ПРО плус” Слободан Дерикоњић, Фото: сајт града Ужица

„Европска унија подржава ове пројекте преко програма “ЕУ ПРО плус” у сарадњи са Министарством за европске интеграције и очекујемо да ће све што је пројектом планирано бити завршено у року и у складу са динамиком предвиђених активности. Сви грађевински радови на објекту у Карану требало би да буду завршени за 150 дана, након чега ће уследити опремање простора и укључивање новоформиране предшколске установе у рад Предшколске установе Ужице”, рекао је Дерикоњић.

Уз захвалност донаторима из Европске уније и програму ЕУ ПРО плус на донацији вредној 200 хиљада долара, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, подсетила је да је учешће града 230 хиљада долара и да је овај пројекат од изузетног значаја за град, али пре свега за мештане Карана и околних села.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, фото: сајт града Ужица

„Издвајањем средстава за ову намену наставили смо велики инвестициони циклус покренут у овој години за адаптацију, реконструкцију и енергетску санацију школа и вртића. После енергетске санације три основне школе и једног вртића, комплетне реконструкције школе у Гостиници, реконструкције фасаде на ОШ ’Душан Јерковић’ и потписаног уговора за енергетску санацију ’Прве основне школе краља Петра II’ имамо разлога за задовољство, али не и за опуштање. Предстоји нам да завршимо нови вртић на Царини, али и да радимо на отварању нових вртића у сеоским месним заједницама. То ће сигурно бити један од приоритета у наредној години”, истакла је градоначелница.

Након релаизације пројекта биће отворен потпуно нови објекат Прешколске установе Ужице, који ће задовољити потребе за 50 нових корисника који живе на подручју Карана и околине.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice partner sprovodjenje eu projekti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.129.196 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)