Др Лепосавићу позив за Чиле, тема малине 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Др Лепосавићу позив за Чиле, тема малине
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
29.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Ових дана је на име др Александра Лепосавића из Чачка стигао позив за учешће и предавање на

Дванаестом међународном семинару о производњи и промету јагодастог воћа, у Сантјагу де Чиле.

Скуп који важи за централни догађај овог типа у свету у погледу пресека стања и давања препорука за даљи развој ове веома значајне групе воћа ће бити организован крајем маја 2018. године а позив нашем стручњаку је стигао од дугогодишњег секретара Светске организације произвођача и прерађивача малине (ИРО), господина Фелипеа Росаса.

Господин Росас важи за једног од најбољих познаваоца прилика у производњи и промету јагодастог воћа у свету. Скуп је традиционално организован од стране фирме „Р консалтинг” из Сантјага и државне организације за промоцију производње и извоза воћа „Прочиле” а подржан је и од свих значајнијих организација које учествују у ланцу производње и извозника, Министарства пољопривреде и Саветодавног сервиса из Чилеа, земље која већ дужи низ година представља најјачу економију од свих земаља Латинске Америке.

Велики удео у укупном извозу из ове земље има управо свеже воће и грожђе а у прошлој години је извезено у вредности од 4.7 милијарди долара. Велике квоте у извозу воћа и грожђа у низу претходних година заузимале су америчка боровница и малина, врсте које због стабилне тражње и изузетних карактеристика у исхрани и лечењу свих категорија људи, Чилеанци оправдано називају „супервоће”.

На скупу ће своје ставове и мишљења о даљим корацима у производњи малине и другог јагодастог воћа изнети представници најзначајнијих компанија из САД-а, Чилеа и осталих земаља Латинске Америке, пре свега Аргентине, Бразила, Мексика и Перуа.

На најновијем, једанаестом скупу одржаном прошлог месеца у тој земљи, организатор и велики број учесника семинара, познајући досадашње ангажовање др Лепосавића, изразили су жељу да на следећи семинар позову овог нашег стручњака, који ће том приликом највероватније бити једини представник из Европе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.079 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)