СНС Нова Варош: Желимо Србију без вређања жена 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СНС Нова Варош: Желимо Србију без вређања жена
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
23.01.2019 | 0 коментар(а)



Жене, чланице Српске напредне странке, сматрају да је ових дана политичку и медијску сцену Србије преплавило непримерено вређање жена.

 Тим поводом у Новој Вароши је у просторијама Повереништва Српске напредне странке одржана конференција за новинаре на којој су се обратиле Сакиба Варагић Чолаковић, Мерхила Дивац и Јелена Лековић.

Окупили смо се данас да пошаљемо једну велику, снажну и јаку поруку свим женама Србије да смо на правом путу да уз Александра Вучића можемо бити само јаче и успешније, навела је одборница у локалном парламенту и потпредседница Уније жена СНС-а у Новој Вароши Сакиба Варагић Чолаковић.

Ових дана свака мајка, бака, пословна жена, девојка, пензионерка осећа се пониженом и омаловаженом због изречених претњи и увреда од стране опозиције коју чине квази интелектуалци и пропали глумци, сматра Мерхила Дивац.

– Ломе оно што је најздравије и најчеститије у овом друштву. Оно што има снагу и способност да заштити свој дом. Ломе нас жене, наше мајке и сестре, занесени и острашћени мржњом. Жена и човек, а посебно жена зна за шта треба да живи и због чега да живи. Ми жене смо пронашле одговор на ова питања, као и начин на који ћемо живети. А ви „ Савезници“ окрените се себи самима, уђите у себе саме и видећете истину, а то је ствар вашег избора – казала је у обараћању новинарима Мерхила.

Политика Александра Вучића годинама се бори против насиља и у том смислу постигнути су значајни и видљиви резултати, док се с друге појављује Савез за Србију који пропагира насиље као један од својих основних политичких постулата, наводи Јелена Лековић.

– Политика Александра Вучића годинама се залаже за родну равноправност, за поштовање и унапређење људских права, залаже се за бољи положај жена и жена је коначно добила у друштву место које јој припада. Сада се појављје група женомрзаца која из дана у дан прави атак на оно што нам је Устав загарантовао а ми се избориле да се то поштује. Појавила се група којој смета јака и самостална жена, жена која зна шта хоће, жена која има свој став и своје мишљење и не подлеже притисцима и уценама. Насиље је много шири појам од физичког малтретирања, вређање и понижавање једнако је физичком насиљу. Да ли желимо да живимо у Србији у којој ће насиље бити подржано, да ли желимо да живимо у Србији у којој ће бити дозвољено гажење жена – пита се Лековић. Она додаје и да ова дешавања која се све чешће понављају превазилазе политику и задиру у основна људска права те да не сме нико да дозволи себи да било коју жену назове погрдним именом.

Иначе конференцији за медије поред новинара присуствовао је и велики број чланица Српске напредне странке у Новој Вароши.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sns novavaros zene srbija bezvredjanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.792 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)